"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Levél a jövőbe

2015. január 11. - Dharman

Ezt a levelet még 2011-ben írtam, egy akkor tényleg megszületett kisfiúnak, vagy kislánynak, akinek legyen a kitalált neve Eleonóra Bendegúz Hógolyó. Anyukájának úgy adtam oda az írást, hogy majd 18 éves korában olvashatja el a kislányfiú, esetleg kismacska. Szóval lehet, hogy egy kismacska született akkor és az ő anyukájának adtam oda a levelet. Nem mindegy? Macskaévben vajon mennyi az emberi 18 év? Fogalmam nincs, hogy meddig élhet egy macska. Lehet már 1-2 év után eléri a felnőttkort? 

 

Kedves Eleonóra Bendegúz Hógolyó!

Amikor ezeket a sorokat olvasod, már bizton állíthatom, hogy elmúlt a fiatalságom, az ifjúságomba vetett bizalmam és lehet, már magam sem tudom hol áll a fejem. Fogalmad sincs, hogy ki vagyok? Nem akarok átmenni sci-fibe, de ez esetleg azért lehet, mert egy tibeti kolostorig üldözött az új magyar alkotmányt is elkészítő kormányunk (esetleg az utána következő, vagy az azutáni… soha ne higgy nekik, amikor azt mondják, hogy 4 év múlva jobb lesz!!!).  Vagy lehet koreai prostikat csempészek át a Japán-tengeren Neo Tokióba, mely a megjósolt nagy földrengés után újraépített Tokió neve lehet majd a jövőben. Ez természetesen még nem következett be, így lehet addigra már mind egy rezervátumban fogunk élni és fölöttünk valamiféle mutáns faj uralkodik, mely esetleg még hasonlíthat egy, az Amerikában őshonos rozsomákfajra. A lényeg, hogy ha 18 évesen megkapod ezt a levelet és hollétemről tudomásod van, hozhatnál át egy kis bort a kevésbé sugárfertőzött fajtából.

Amiért írom ezt a levelet, hogy elmondjam neked milyen érdekes az élet. Egyik pillanatban még éli az ember a mindennapjait, aztán Szenteste meglátogatják kedves ismerőseik és bejelentik, hogy gyereket várnak. Eddig ilyen nem volt, és amikor szépen beelsőznek egy ilyennel, kicsit megáll a világ és végigszalad az emberen a pálinka, amivel koccintani kell, majd az, hogy egy korszak ért véget. Az elsőzőket majd követik egyre többen és többen. Igazuk van! Cselekedni kell, mert ketyeg az óra. Nem élünk túl sokáig és ezalatt bizony muszáj olyan dolgokat kipipálni, mint például a családalapítás. Ne ijedj meg, de lehet téged is hamarosan elér ez a dolog. Mondogathatod, hogy még túl fiatal vagy ehhez, de nem tehetsz ellene semmit. Ha már ott mocorog a hasadban az új élet (akár fiú vagy, akár lány, akár macska...18 év hosszú idő, azalatt még bejöhet divatba az is, hogy a férfiak szülnek...szörnyű világ), szerintem várd ki, amíg anyádékat lelkileg kiegyensúlyozott állapotban találod. Édesapád valószínűleg így is ki fogja nyírni gyermeked apját (az anyját nem, mert nőket tuti nem bánt, esetleg egy macskapárbaj még szóba jöhet, csak úgy óvatosan csapkodva), de anyukád talán süt valami finomat, hogy lenyugodjanak a kedélyek. Azonban ennek nem feltétlenül kell így lenni. A tudomány folyamatosan fejlődik és ki tudja, mire betöltöd a tizennyolcat, már bármivé operálhatnak akár téged is. Így azt tanácsolom, hogy vagy legyél egysejtű, vagy egy olyan létforma, ami tud vizet spriccelni a feje búbjából, esetleg robot.

Érdekelhet, hogy mik voltak ma a vezető hírek Magyarországon. Bemásolok pár címet, kérlek, vesd össze a te időbeli hírekkel és vond le a megfelelő következtetéseket, hogy miért abban a kulturális közegben élsz most, amiben.  

  •          VV Gigi már kétszer is randizott Müller Attilával
  •          Fiúnak néz ki Majka és Dundika magzata
  •          MILF-ként pornózik Kelemen Anna
  •          25000 Big Macet evett meg 39 év alatt
  •          Mihalik Enikőt összefirkálták

Szokták mondani, hogy Magyarország az az ország, ahol szem nem marad szárazon és, hogy a térképek hibásak a határait tekintve, ugyanis Magyarország a csodával határos. Az én időmben a magyarok többnyire jó fejek és legszívesebben szívbajban, tüdőrákban és keringési zavarokban haláloznak el. Nyelvünket magyarnak nevezik és reményeim szerint még a Te 18. születésnapodkor is az lesz. Azonban azt is hozzá kell tennem, hogy ez nem ilyen egyszerű, mert, például a hivatalnokok és a magyarok nem értik egymást, és kommunikációjukhoz szótár használata szükséges. Egy példa:

Hivatalos nyelv: Amennyiben Ön 30 napon belül ismételten és felszólítás ellenére sem teszi lehetővé a fentebb feltüntetett időpontban munkatársunk számára a gázmérő készülék tartózkodási helyére való szabad betekintés eszközlésének megvalósítását, úgy kénytelenek leszünk olyan intézkedéseket foganatosítani Önnel szemben, miszerint lépések történnek majd bírósági eljárás keretén kívüli pótdíj meghatározása ügyében, amelynek összege nem múlhatja alul az Ön mindenkori bankbetétjének 120%-át.

Köznapi magyar nyelv: Ha a gázóraleolvasó a munkaidődben érkezik (és miért ne?), akkor számíthatsz a számládon hasraütésszerű, de mindenképp tekintélyes összeg megozgatására.

Szóval itt élsz, és ha szerencsés vagy, akkor jól élsz. Nem igazán vagyok erős a zárásban és a címválasztással is sokszor meggyűlik a bajom, így bocsásd meg ezt is. Igen, ez már a levelem zárása. Így sikerült. Mégis hogyan kanyarodjak rá egy rendes zárásra, ha a törzsszöveg is egy rendszertelen káosz? Mindig azt mondják, hogy ilyenkor át kellene olvasnom, hogy miről írtam és így már egyszerű lesz befejező gondolatokat írni. Hát, nagyokosok, ez nem egyszerű sehogy sem.

Azért kívánok neked egy sikerekben gazdag, boldogsággal teli hosszú életet! Az Erő legyen Veled!

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr587061127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.01.12. 11:39:27

Ne az indexet olvasd, hanem pld. a nemzeti.net-et.

Ott nem ilyenek a vezető hírek.
süti beállítások módosítása