"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Az alkoholfogyasztás hatása a birkaültetésre

2012. május 03. - Dharman

(mélyreható elemzés a magyarországi helyzetről)

Már régóta foglalkoztat az a kérdés, hogy az alkohol-fogyasztás milyen hatással van a birkaültetésre. Jelenlegi álláspontom az, hogy rendkívül káros hatással. Nézzük meg okfejtésem lényegét. Ehhez azonban jól kell ismernünk a birkaültetéssel kapcsolatos dolgokat. Aki még sohasem foglalkozott ezzel a kérdéssel, annak azt ajánlom, hogy először olvassa el kedvenc lengyel szerzőm Crnat Wydzlynczky: A birkák 5000 éve c. könyvét, vagy nézze meg az erre alapuló filmet, melyet a Lukas Arc filmstúdió filmesített meg és Uszkár-díjat kapott a legjobb kábelcsévélő munkájáért.
Mint az köztudott, az élőlényeket négy (!) csoportra oszthatjuk. Eszerint: növények, állatok, emberek és birkák. A birkák csoportja rendkívül érdekes, hiszen rendelkeznek a növények és állatok tulajdonságával is, viszont az emberekével nem. Ezzel ellentétben viszont némelyik ember a birkára hasonlít.
A birkaültetés folyamata: Négy gödröt kell ásnunk, mégpedig úgy, hogy egy téglalapot alkossanak, melynek egyik oldala a birka két szárnyának végpontjai közti távolság, másik oldala a birka két szemének távolságának a fele. A mérésnél vigyázni kell arra, hogy a hegyes mérőszalag ne szúrjon szemet a birkának. Ezután a birkát lábával lefelé lógatva állítsuk bele a gödrökbe, méghozzá úgy hogy a lábak ne keresztezzék egymást, ugyanis akkor fennáll annak a veszélye, hogy a birka oldalvást talál dőlni. Miután a birkát sikeresen beleállítottuk a gödörbe, temessük be. NE A BIRKÁT!!! - A gödröket! Ezután már csak meg kell öntözni egy sepeciálisan erre a célra kifejlesztett bádogkannával. Tulajdonképpen ennyi is elég a birkaültetéshez, de van egy újabb technika, amit zairei és ugandai birkológusok fejlesztetttek ki. Eszerint még egy lépéssel meg kell toldani eddigi munkánkat. Ez a művelet azonban rendkívüli odafigyelést, és pontosságot igényel. A művelet a következő: Szerezzünk egy farkast, majd dugjuk be a farmernadrágunk jobbhátsó zsebébe. Álljunk a birkával szembe, kb 2m-re. Türelmesen várakozzunk addig amíg a birka megszokja fondorlatos, vigyorgós látványunkat és megnyugszik. Amikor a birkán már látjuk, hogy teljesen megnyugodott, akkor készüljünk fel a művelet legnehezebb részére: Bal kézzel testünk előtt keresztbenyúlva és könyékben behajlítva a jobb oldalunk mellett elhelyezve alkarunkat, nyúljunk be a jobbhátsó zsebünkbe. Markoljuk meg az ott található farkas fülét. És most: Határozott mozdulattal csapjuk ki magunk elé a farkast, mire a birka úgy megijed hogy földbegyökerznek a lábai. Így, hogy a birka máris gyökeret eresztett sokkal előbb lesz érett. Mire kell figyelni? A lehető leggyorsabban kell a farkast a birka orra elé vágni, mert úgy nagyobb gyökeret ereszt. Nem szabad sokáig várakozni a farkas előhúzásával mert az a szűk zsebben eldeformálódhat, minek következtében a birka nem ismeri fel. Nem szabad túl hirtelen megrántani a zsebben lévő farkast, mert könnyen leszakadhat a füle. Továbbá arra is vigyázni kell, hogy amint a farkas talajt fog, azonnal eresszük el, mert ha nem, akkor a nagy erővel földhöz vágott farkast akár derékig is belenyomhatjuk a földbe, ami a birka számára annyira nevetséges látvány, hogy dőlni kezd a röhögéstől, sőt akár halálra is röhögheti magát és kárbavész a munkánk.
A birkaültetés őshazája Amerika. Már a XIII. században hatalmas birkaültetvények jöttek létre. A birka vált a nemzeti állatukká. Akkoriban még olyan kis birkák is voltak melyek egy hatalmas sassal a hátukon is képesek voltak repülni. A birkaültetés első nagymestere egy indiánfőnök volt. Ő volt Ülő Birka. Ebből az őshazából ered az a mondás is hogy: A birkának kilenc élete van, mégis megbotlik.
1257. február 30-án afgán embercsempészők felfedezték Amerikát. Egész Európában elterjedt ez a fejlett amerikai kultúra. Mindenki a birkaültetéssel kezdett foglalkozni. Megjelent egy új sportág is: a birkázás. A korszerű gépekkel a birkatermelés egyre nagyobb mértékben növekedett. 1998-ban a hihetetlen fejlődés robbanásszerű (!) volt - Mindent elpusztított.
Azóta rengeteg felmérést és vizsgálatot készítettem, hogy kiderítsem: Miért nincsenek ma birkaültetvények Magyarországon? A válasz az emberek alkoholfogyasztásában keresendő. Sikerült bebizonyítanom, hogy az alkoholfogyasztás jelentősen (109,5%-kal) visszavetette a birkaültetést. A Szóda-Ipsos felméréseiből a következő derül ki:
A megkérdezettek 97,2%-ka fogyasztott már alkoholt és NINCS ültetett birkájuk. A megkérdezettek 2%-ka csak szagolta az alkoholt és nekik SINCS ültetett birkájuk. A megkérdezettek 0,8%-ka csak hallott az alkoholról és nekik SINCS ültetett birkájuk. Ennyiből már látni lehet a választ az eget rengető kérdésre, de a kép teljességéért megkérdeztük a birkákat is. A kérdés: “Bezáratná-e az italboltokat?” A megkérdezett birkák 100%-ka így válaszolt: BEEEEE….
Mindebből csak arra lehet következtetni, hogy annak az oka hogy Magyarországon ma nincs egyetlen birkaültetvény sem, az alkohol káros hatása.
Manapság azon kísérletezek, hogyan lehetne segíteni a birkaültetést. Jelenlegi álláspontom az, hogy a birkával is alkoholt kell itatni. Ezt a módszert alkalmazták a fejlett nyugati államok is, mint például Ukrajna. Román tudósok jelenleg önültető birkák fejlesztésével foglalkoznak, ami benzinnel működik, de még ez sem életképes eljárás. A legutóbb ugyanis a birkába beletankoltak egy liter ólommentes benzint, majd a birka három lépés után összeesett. A tudósok megállapították a hiba okát: Kifogyott a benzin.
A következő részben a tengerimalacok által végzett búvárrizs trágyázásról lesz szó (ha megérem).

(forrás: hát azt nem tudom, de nem saját kútfőből született az írás. A gépen találtam, egy ősrégi doksiban.)

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr16584975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása