"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Most érdemes az USA-ból vásárolni!

2011. április 29. - Dharman

Egy nappal ezelőtt 180, a poszt írása idején 178 Ft egy dollár. Már a 180 Ft-ra is azt lehet mondani, hogy nagyon jó (nekünk), mert rég volt már ilyen. Miért is jó ez nekünk? Lássuk!

Nem akarok mindenféle gazdasági fejtegetésekbe bonyolódni, hiszen egyébként sem értek hozzá, de a piac egy icipici szegletét megvizsgálva láthatóvá válik, hogy merre felé érdemes kacsintgatnunk, ezalatt az időszak alatt. Tegyük fel, hogy itthon szeretnénk megvenni egy sorozatot és tegyük fel, hogy DVD-n. Tegyük fel, hogy ez a sorozat a Lost és azt is tegyük fel, hogy egy olyan online áruházban néztük ki, ahol egész jó árak vannak és még egyáltalán berendelhetőek az évadok. Számoljunk! Magyarországra nem igen érnek el az exkluzív kiadványok, főleg nem az ilyen sorozatokból, mert drágák és nem nagyon kapkodják el őket az emberek. Meg itthon nem is nagyon él az a fajta sorozat-kultúra ami mondjuk máshol, ami abból áll, hogy a hét egy adott napján, 1 adott időpontban leülünk és tudatosan kedvenc sorozatunkat nézzük meg, amit majd másnap megbeszélhetünk azzal a bázissal, akik szintén így tettek. Na ez most mindegy is, a poszt nem erről szól. Tegyük be a kosarunkba a Lost mind a 6 itthon megjelent évadát. Egyenként kell belepakolászni, mert nincsenek akciók, amik csoportos vásárlás esetén lépnének életben. A külföldi onlány boltok persze tartanak ilyen pakkokat (1-2. évad pakk, 1-3. évad pakk, 1-4. évad pakk......Teljes sorozat pakk....Teljes sorozat pakk villogó strandpapuccsal stb...). Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy találtam egy honlapot, ahol az első 2 évadot 8000Ft/db helyett már 3995 Ft-ért megkaphatom, ami jól hangzik, de azt tudni kell, hogy 10 DVD-ből fog állni a pakk és az első évad DVD-in egy fikarcnyi extra sincs. Ez gyász. A további évadok már tartalmaznak angol nyelvű extrákat, viszont független attól, hogy 5-6-7 DVD-t tartalmaznak, 8138 Ft-ba kerülnek mind. Kivételt képez az utolsó évad, ami ugyan úgy 5 DVD-s mint például az 5. évad, mégsem kerül csak 7168 Ft-ba. Ha összeadjuk a 6 évad kedvezményes, de extrákban csonkított, STEREO magyar hangot tartalmazó pakkjainak az árait, akkor végösszegnek 39.572 Ft-ot kapunk, vagyis adunk és cserébe kapunk egy 34 DVD-t tartalmazó, külön évadokra bontott csomagot. Nem olcsó hobbit választ, aki, a DVD gyűjtésre adja a fejét, mi?

39.572Ft+ szállítási költség, ha pl. a GLS-sel vidékre szállítunk, tehát ~41.000Ft-ból már ki is jönne a 6 évad. A poszt elején a dollár gyengüléséről nem véletlen emlékeztem meg, mert olvasva a híreket egyből meg is néztem, hogy az Amazonon mennyibe kerülne ugyanez az évad pakk (nem ugyan ez, mert nincs rajta magyar szinkron, ellenben 38 DVD-ből áll, gyönyörű dobozban és egyéb más rajongóvakító dolgokat tartalmaz+ sokkal-sokkal olcsóbb). A pakkot, a poszt alatt megtekinthetitek és összevethetitek, mit kapnátok egy hazai rendelés és egy tengerentúli rendelés után. Vannak persze hátrányai is egy Amazon rendelésnek, mert pl a kinti régiókódot nem szeretik az asztali lejátszók (meg lehet őket bütykölni, hogy szeressék és lehet manapság már visznek mindent, ezt nem tudom) és a másik nagy negatívum a magyar szinkron/felirat hiánya lehet. Ez persze azoknak okoz gondot, akik nem beszélni angol. Végül jöjjön a legfontosabb az ára. Az alapára a lent látható csilli-villi DVD kiadásnak 230 dollár volt tavaly nyáron, ez most kb. 41.000Ft lenne. Azonban aki most kattan rá a webáruházra, már 147 dollárért megkaparinthatja, ami kb. 26.000 Ft (így is nagyon sok pénz, de mégis reálisabb). Ehhez jön még hozzá a szállítási költség, ami kb. 1200 Ft (csak emlékeztetőül: a GLS vidékre 990 Ft-ért hozza ki a kisebb csomagokat).

Ez már sajnos nem az első alkalom, amikor azt vettem észre, hogy az itthoni cumók sokkal drágábbak, mintha kintről szerezném be őket. Szóval érdemes nézelődni egy-egy vásárlás előtt.

Amcsi pakk

Amcsi pakk

Magyar (fapados) pakkMagyar (fapados) pakk

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr546584375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása