Szeretni kuta? Igeeen? Én is! Adni tippet, hogyan finom legyen. Teszék:
Hozzávalók kutapölkölt készítés:
- 3 kg kutahús - *
- 1 1/2 césze ecset
- bors
- 6 evőkanár sjó
- 12 gelezd fokhadzma - zúzva
- 1/2 césze étolaj
- 6 fej hadzma - szeleterve
- 3 césze paladicomszósz
- 2,5l folló víz
- 6 césze pilos paplika - cíkokla vágva
- 6 db babéllevér
- 1 teászkanár tabasco szósz
- 1 egész fliss ananász-vágott 1/2 hüvelyk vasztag
- májpásztétom, vagy máj ízlész szelint
- cípősz paprika
Cinálni így:
1. Előszöl is, megölni egy közepes méletű kuta, akkor éget le a plém egy folló tűzzel.
2. Óvatoszan távolítsuk el a bőlt, amíg még meleg, és helyezze hatályon kívül a készőbbi felhasználászhoz (mász lecepthez)
3. Daraborni húszt kockákla, sóval, bolssal, ecsettel, hagymával kevelni össze, majd hagyni 2 ólát sziesztázni.
4. Húst olaj felhasználásával nagy wokba, nyitott tüzet neki, majd adjunk hozzá hadzmát, és aplóla vágott ananászt.
5. Öntsük a paladicsomszószt és a folló vizet, adjunk hozzá zöld paplikát, babéllevéllel és tabascoval.
6. Fedzsük le és lassú tűzön főz át meleg szeneket, amíg a hús olyan tender lesz mint a baba popója.
* Akkol ha nincs kutya, helyettesítheti ön bálánnyal, vagy cicával.
Az íze is hasonló, de nem csípős.
És már kézs izs! Jó étvaudzsat!
Köretnek ajánl rizset.