"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Japán receptek megfázás esetére

2009. október 03. - Dharman

Tudjátok, hogy megy ez... most még csak malacvírus, aztán akit az nem fertőz meg, az úgyis elkapja a mezei influenzát, ami bizonyára idén ősszel is ledönti a fél országot a lábáról, aztán annyi a GDP-nek. Ezért összegyűjtöttem pár receptet (ki is próbáltam párat belőle) ami segíthet enyhíteni a megfázás tüneteit. Remélem hasznotokra válik!

A sok antibiotikumtól az ember szervezete elgyengül, így jobban járunk, ha természetes módon gyógyítjuk magunkat. Én például, ha érzem, hogy megfáztam, naponta beveszek 3000mg C-vitamint és pár napon belül eltűnnek a megfázás tünetei. Akinek még ez sem túl természetes kúra mód, annak az alábbiakat ajánlom:

Tamago-zake (tojás & szaké) A tamago-zake tartalmaz szakét, ami melegen tartja a testet. Azt szokták javasolni, hogy közvetlen az ágyba bújás előtt fogyasszuk. A tamago-zake a megfázás első fázisában segít, és természetesen csak felnőtteknek ajánlott.

Hozzávalók:
1 tojás
1 és fél dl szaké
1 kanál cukor vagy méz

A szakét melegítsd meg (pl. mikrohullámú sütőben). Keverd el jól a tojást a cukorral, majd öntsd hozzá a szakét.
tamagozake Sóga-ju (forró gyömbérital) Mivel a gyömbér nemcsak melegen tartja a testünket, de elősegíti az izzadást is, kitűnő megfázás elleni szernek tartják. Természetesen friss gyömbért használjunk, ha lehet.

Hozzávalók:
2 kanál friss, reszelt gyömbér
1 kanál cukor, vagy méz
1 csésze forró víz

Tedd a gyömbért és a cukrot egy csészébe. Öntsd rá a forró vizet, és keverd el alaposan az egészet.

O-kaju (rizskása) Az o-kaju a legismertebb „gyógyétel” Japán szerte. Igen puhára főzik emiatt nem csak megenni, hanem megemészteni is könnyű. A sima o-kaju semmi mást nem tartalmaz, mint rizst, de adhatunk hozzá zöldséget és húst is, az étvágyunktól függő mennyiségben. Japánban általában zöldhagymát adnak hozzá, úgyhogy ne habozz finomra vágott zöld hagymaszárat hinteni a kására, ha már egyszer megfáztál.

Hozzávalók két személyre:
Fél csésze japán rizs (az a kerekszemű)
Három csésze víz
Egy kiskanál só

Mosd meg jól a rizst, tedd az edénybe a vízzel együtt. Hagyd benne 30 percig. Ezután tedd az edényt közepes lángra, forrald fel a vizet. Vedd vissza takarékra a tüzet és főzd tovább a rizst 30-40 percig. Tálalás előtt sózd meg.

Természetesen ezek után sem garantált a gyógyulás, de ha lehet hinni japán barátainknak, akkor hozzásegítenek, hogy mihamarább kilábaljunk a hosszú betegeskedésből. Magyarság! Idén se a gyógyszergyártóknak adjuk a fizetésünk felét, hanem például fizessünk elő az AnimeStars magazinra és olvastassuk fel egy hivatásossal, miután lenyomtunk egy-két kör... Ki nevet a végén-t.

Jobbulást Mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr66582493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása