"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hősök 2. évad 10.rész Hogy is volt?

2008. augusztus 21. - Dharman
A jövőben nyitunk Emóval, a látványból egyértelmű, hogy először a köztisztasági hivatal alkalmazottait vitte el a kór, tiszta kosz minden. Emó egy szórólapon olvas éppen valamit, és közben azt látja, hogy őt magát és a csaját viszik el a biohazard ruhás csávók, szóval álmodunk vagy mi. Emó magához tér a jelenben, Adam Kenzo Monroe oldalán, aki úgy tesz, mint aki nem érti miről beszél Emó hebegve (nő, enyém, város, járvány, megment), de ott a szórólap a kezében, vaddöfakk??? Monroe kikérdezi Emót a vírusról, és amikor az elmondja, hogy Shanti néven vált ismertté, kissé meglepődik. Ismert egy nőt, mondja, biológus volt, aki egy indiai kislányból kiszedte ezt a vírust, és a Cég utasítására fegyvert kovácsolt belőle. Monroe megmutatja neki a képet, amin annyira szarul vannak összefotósoppolva a nyugger hírók. Emó terve egyértelmű: elmenni a nőhöz, aki a vírusért felel, és elmondani neki mindent. Monroe látszólag belemegy.
Bob elmegy Klerék lakásába, hogy átadja a SZE hamvait, ami ugye fake, mert ez előző rész végén láttuk, hogy a fater magához tér. Azt is hozzáteszi, hogy a Cégnek Kler a Nagy Ügy érdekében kellett, de hát ez a SZE annyira agresszíven volt hülye, hogy az valami hihetetlen. Kler szerint a fater csak védelmezni akarta, Bob szerint innentől kezdve békén hagyják a famíliát, akik aznap este már el is húznak a vérbe. Bob a kocsiba visszaülve a lányát utasítja, hogy tartsa szemmel Kleréket, és le is cseszi, mint a pengős malacot, minden miattad van, mondja. Elle, a villámokat szóró lány erre egy kicsit ideges lesz, mi meg ismét megnézzük, ahogy a SZE magához tér egy kórházi ágyon, mellette Mohinder, aki szemen lőtte ugye. Mohi elmondja, hogy nem volt más választása, csak így tudta megmenteni az egész dolgot - a SZE meg halott volt egyébként, csak a lánya vére mentette meg. Na, már csak ez hiányzott a középkora ellenére impresszív izmokkal bíró SZE-nek: rángatja a szíjakat, mint a proverbiális őrült a láncokat. Mohi megy beadni a vért Nikkinek, hiába üvölt a SZE, hogy a Cég hazudik.
New Orleans, Májka és Maunika otthon, és a néhai Mr Iszák 7th Wonders nevű képregényét nézegetik, de csak addig, míg Nikki meg nem érkezik - mi lesz Mohi tervével? A muter szerint a többi személyisége meghalt vagy mi, de őneki nagy a baja, hiszen vírusos, amire Mohi keresi a gyógyírt. Májka arcán beazonosíthatatlan érzelem látható, nekem elsőre undornak tűnt, másodikra gyűlöletnek. Igazán összeszedhettek volna egy normális gyermekszínészt is. Májka zsákjában ott van DL kitüntetése, de ó jaj, a rokongyerek elvitte magával, mert alapvetően egy kis köcsög. Virginiába ugrunk, ahol Mádzsá és Sylar piknikel, nagy a romantikázás, Sylar benyögi, hogy Alehandró igazán nem hiányzik harmadiknak, mert ő a gruppent két csajjal tolja általában, de Mádzsá ragaszkodik a kissé buta arcú tesóhoz, aki őtet védelmezi. Sylar finoman elmagyarázza, hogy ez a képesség egy jó dolog, de meg kell tanulni kontrollálni, és ezért elkezdi baszogatni a csajt, hogy jöjjön a szemiből a fekete szmötyi. Jön is, menetrendszerűen, és Mádzsá elkezdi kontrollálni saját magát, sikerrel. No need for fucking Alejarndro.
Hiro és Ando-kun a Yamagato cég raktáraiban kutat a fater cuccai között, és rálelnek a nyugger hírós képre, ebből biztos készült vagy százmillió másolat, pedig elég ramatyul sikerült. Hiro terve: megkeresni Takezo Kenseit, és megbosszulni a fater halálát. Ando nem nagyon érti, hogy lehet életben Kensei 400 év elteltével, és arra jut, hogy ha halhatatlan, akkor nyomot kellett, hogy hagyjon maga után ennyi év alatt. Monroe és Emó közben megérkezett ahhoz a nőhöz, aki bezárta Monroe-t, és a vírus birtokában van, Viktóriának hívják egy kertészkedő asszony, nagy puskával. Emó elmeséli neki, hogy tudja mi fog történni a vírussal: kiszabadul és meghal bele mindenki. A nő erre ráfogja a fegyvert, és a házba zavarja. Andóék kutatnak, és találnak egy képet, amin Adam Monroe, HiroFater és Viktória látható. Az is kiderül, hogy 1977-ben HiroFater záratta be Monroe-t: irány az a bizonyos nap.
1977, november 2. HiroFater lefogja a vírust kiereszteni próbáló Adam Monroe-t, aki azzal védekezik, hogy az emberiség csak úgy maradhat fent, ha néha kiírtjuk jelentős részét. Erre bezárják, HiroFater meg Viktóriával beszéli meg, hogy ha Monroe megtalálja azt a bizonyos vírustörzset, a 138-ast, akkor kitör a járvány, mindenki meghal, jajajaj. HiroFater fogja a fiolát, és el akarja vinni Odesszába, Texasba, hogy bezárják egy széfbe örökre. Viktória inkább elpusztítaná a cuccot, de HiroFater szerint nem ez a nyuggerhírók érdeke, na tessék. Viktória kiszáll a buliból, mert ebben nem akar részt venni. Back to the present, Viktória idősebben még faszábban néz ki, kint fiatalon, és Emót bérgyilkosnak nézi, aki a nyuggerhírókat irtva jutott nyomára. Emó persze minderről semmit nem tud, csak a gagyi csajáról mesél, elveszítettem a jövőben a nőmet, azért kell nekem a vírus, hogy elpusztítsam, és akkor megmentem a nőmet, aki a jövőben ragadt. Hmm, és hogy bazmeg? Viktória elmondja neki, hogy a 138-as törzs a nagyon veszélyes, és azt is, hogy hol van a cucc. Emó a hírrel visszatér Monroe-hoz, irány a Cég raktára Új-Mexikóban, de mire a másik kibökné, hogy nincs is raktár arrafelé, Viktóra mellbelövi a sörétessel, majd Emó is így jár.
Persze egyiknek sem árt a golyó, de annyi időre lelassítja Monroe-t, hogy a nő újratölthessen, és a fejéhez tartsa a fegyvert: csak így lehet ugyanis kinyírni szerinte, ebben lehet valami. Nem kerül sor a dologra, mert Emó, aki mohinderi mélységekbe zuhanva lett faszkalap, megakadályozza ebben. Alehandró egy motelben olvasgat valami újságot, amikor jön Mádzsá a jó hírrel: tudom kontrollálni a fekete sírást bazmeg, én vagyok a király! Alehandró elrontja az örömét, mert a zinterneten guglizott egyet Gabriel Gray nevére, és rájött, hogy Sylar egy gyilkos. Mádzsá nem hisz neki. Sylar ekkor lép be a szobába, és szembesül azzal hogy ez a két szerencsétlen tudja, hogy ő geciember. Bevallja, hogy kinyírta a saját anyját, de arra keni, hogy ő volt a meg nem értett gyermek, és a muter ki akarta nyírni. Mádzsá hisz neki (a szerelem vak), és hazazavarja Alehandrót.
Monroe és Emó megkötözi Viktóriát, aki elmeséli, hogy 30 évvel ezelőtt pont Monroe volt az, aki ki akarta ereszteni a vírust, és most is ezt akarja. Adam erre azzal védekezik, hogy esze ágában sem volt ilyet tenni, ő pont azt akarta megakadályozni, hogy HiroFater ilyet tegyen. Emó nem nagyon tudja, ki hazudik, meg ki nem, de csak Monroe-ban bízik. Bemászik a csaj agyába (ezt Parkmantól nyúlta) és megtalálja, hol van a vírus: Texasban. Monroe elereszti a nőt, tudván, hogy fegyvert fog majd Emóra, így megvan az indok, hogy lelője, mint a szart. Meg is teszi, majd a nő saját vérével hélixet rajzol a képére, és jónapot. New Orleans, a rokongyerek elmeséli, hogy, a táskát csak azért nyúlta le, hogy megtudja, mennyit érnek a képregények, erre Májka nekilát módszeresen agyonverni. Nem engedik, kár, eleve rühelltük a befont haja miatt. Májka hírókommandót szervez Nikki és Maunika részvételével, szerezzük vissza a zsákot, benne apám medáljával.
Ugrunk Sylarra, akit Alehandró akar nagyon megverni, de a dolog megbicsaklik kicsit, mert Sylar erősebb, és leszúrja. Mádzsá érkezik, beszélgetnek, nem érdekes, Sylar nem bukik le, hanem lesmárolja. Kler hevesen pakol otthon, amikor megjön Veszt, a Repülő Fiú, minden bizonnyal azért, hogy lebeszélje a költözésről. Kler megtalálja a Némát Hívó Izét, és ki akarja tenni az ablakba, hogy jöjjön a Néma, és vegye ki a fejibűl a SZE-re vonatkozó emlékeket. Kler kíszen van idegileg. Maunika New Orleansban beöltözik szuperhősnek, fekete pizsamába mármint, és megy visszaszerezni az értékes kitüntetést Májka társaságában. Mohi Kler vérével kever a sajátját, és megalkotja az Űber Anti-Shanti Cuccost, amivel mindenkit meg lehet menteni. Bob gratulál neki, de Mohinak ez nem elég, ő válaszokat akar. Miért nem állították le a vírusprogramot? Hol a 138-as? Texasban, és azért, mert csak, mondja Bob. Mohi el akarja pusztítani az összes vírust.
Mohi felhívja Nikit, megvan a gyógymód, megyek magához. Niki el akarja újságolni a jó hírt Májkának, de az elment Maunikával hősködni, éppen azt derítette ki, hogy a rablók nincsenek otthon, Maunka mehet be a házba. Túl világos van, mert égnek a lámpák mindenfelé, de csak addig, míg Májka le nem állítja őket. Maunika felveszi a pizsama kapucniját, és parkour-mozdulatokkal besurran a kéróba, ahol rálel ugyan a hátizsákra, de ó jaj, megjönnek a rosszemberek, és el is kapják, beteszik egy furgonba, és heló. Kler a fater (elméleti) hamvaival a kezében álldogál az óceán partján, majd kiönti az egészet, szeretlek fater. Mögötte ott az egész klán, a kutya és Veszt is, csodálatos ez. Irány Salt Lake City, a mormonok hazája. Elle közben figyeli a csajt, de lebukik, és Kler ki akarja kaparni a szemét. Lőttek az utazásnak, Kler ugyanis idegbeteg lesz, és azzal fenyegetőzik, hogy kitálal a világnak a képességéről. Mohi New Orleans felé igyekszik, de felhívja Sylar, aki éppen Molly mellett ül a lakásban. Mohi majd' összeszarja magát.
Ando a cégnél alszik, Hiro visszaér, és elmondja neki, hogy vissza kell menni Texasba, megakadályozni, hogy Monroe kiszabadítsa a vírust, majd elteleportál, ezzel felidegelve Andót. Odessza, Texas, Emó és Monroe a papírgyárban, ahol három emelet mélyen van a raktár. Az idő egyszer csak megfagy, és ott áll Hiro Nakamura. Emó nem érti mi van, Hiro elmondja neki, hogy Monroe megölte az apját, ezért most meglakol. Nem, nem, mondja Emó, nem bánthatod ezt a szent embert. Hiro másképp gondolja, felemeli a kardját, és ráront a kezét baljósan villámoztató Emóra. Jövő héten finálé.

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr646582255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása