"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Ayamebon konyhája: Puha mochi-zsemle

2013. október 29. - Hosokawagracia

Ezúttal az Ayamebon Shokudou háziasszonya, Ayame hozott el nekünk egy receptet. Az eredmény: japánosan puha zsemlék, amiket bármivel tölthetünk. Mi fokhagymás és sajtos-fűszeres töltelékkel készítettük, de érdemes kipróbálni többféle verziót is!

Tészta
*Finomliszt 150g
*Kenyérliszt 450g
*Krisztálycukor 60g
*Só 1 tea kanálnyi
*Vaj 60g
*szárazélesztő 1 tea kanálnyi
*langyos tej 420ml
Töltelék
〇 fokhagymás 〇 Sajtos-fűszeres
Fokhagymakrém Reszelt sajt
Reszelt sajt fűszer

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, és a szélére rakjuk a cukrot és az élesztőt. Velük szembe a szembe tesszük a sót, hogy ne legyenek egymás mellet. Az élesztőre ráöntjük a langyos tejet. Kicsit összekeverjük és beletesszük a vajat . A nyújtó deszkán összegyúrjuk.
  2. Kb. 30 percet hagyjuk a kelni.
  3. A megkelt tésztát összenyomjuk egy kicsit, hogy kimenjen a gáz. 16 darabra osztjuk, és gombóc alakúra formázzuk.
  4. 10 percet pihentetjük a tésztát vizes konyharuha alatt.
  5. Még egyszer enyhén megnyomjuk a tésztát, majd kerek-lapos alakúra nyújtjuk.
  6. Beletesszük a tölteléket, és jól összecsippentjük az alsó részét, nehogy kijöjjön a töltelék sütés közben.
  7. 40-50 percet állni hagyjuk letakarva.
  8. Megkenjük a tészta tetejét tejjel vagy tojással, és rászórjuk sajtot vagy köményt, ahogy szeretnénk.
  9. 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.

mochi zsemle

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr406585967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása