Ezúttal az Ayamebon Shokudou háziasszonya, Ayame hozott el nekünk egy receptet. Az eredmény: japánosan puha zsemlék, amiket bármivel tölthetünk. Mi fokhagymás és sajtos-fűszeres töltelékkel készítettük, de érdemes kipróbálni többféle verziót is!
Tészta | |
*Finomliszt | 150g |
*Kenyérliszt | 450g |
*Krisztálycukor | 60g |
*Só | 1 tea kanálnyi |
*Vaj | 60g |
*szárazélesztő | 1 tea kanálnyi |
*langyos tej | 420ml |
Töltelék | |
〇 fokhagymás | 〇 Sajtos-fűszeres |
Fokhagymakrém | Reszelt sajt |
Reszelt sajt | fűszer |
Elkészítés
- Egy nagy tálba tesszük a lisztet, és a szélére rakjuk a cukrot és az élesztőt. Velük szembe a szembe tesszük a sót, hogy ne legyenek egymás mellet. Az élesztőre ráöntjük a langyos tejet. Kicsit összekeverjük és beletesszük a vajat . A nyújtó deszkán összegyúrjuk.
- Kb. 30 percet hagyjuk a kelni.
- A megkelt tésztát összenyomjuk egy kicsit, hogy kimenjen a gáz. 16 darabra osztjuk, és gombóc alakúra formázzuk.
- 10 percet pihentetjük a tésztát vizes konyharuha alatt.
- Még egyszer enyhén megnyomjuk a tésztát, majd kerek-lapos alakúra nyújtjuk.
- Beletesszük a tölteléket, és jól összecsippentjük az alsó részét, nehogy kijöjjön a töltelék sütés közben.
- 40-50 percet állni hagyjuk letakarva.
- Megkenjük a tészta tetejét tejjel vagy tojással, és rászórjuk sajtot vagy köményt, ahogy szeretnénk.
- 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.