"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hősök 2. évad 8.rész Hogy is volt?

2008. augusztus 04. - Dharman

A Minden Kérdést Megválaszolós rész van soron, mi az Isten történt Nétennel, Emóval, Nikivel, Díellel, honnan van Mádzsá fekete könnye, és így tovább. Én személy szerint a sima, részenkénti flashbackeket részesítem előnyben, de itt annyi kérdés merült fel, hogy tényleg nem lehetett másképpen megcsinálni.

Az persze nem kóser, hogy menten visszaugrunk, így ott kezdünk, ahol abbahagytuk múlt héten, szegény kicsi Emó nem érti, honnan ismeri az eddig Takezo Kensei néven haknizó Adam Monroe, és azt sem, hogy miért nem égett el a bal keze, amikor megvillámozta. Az egykori masszív alkoholbeteg is értetlenkedik, hát nem emlékszel arra, hogy mindenféle világmegváltó terveink voltak? A Néma (aki nem is az) faszán kipucolta a fejedet, öcsém. Van ám megoldás, Emó is tudja magát gyógyítani, hiszen elcsaklizta a képességet Klercica néven ismert unokahúgától, ehhez a számára legkedvesebb személyre kell gondolni, ez pedig Néten, a repülő tesó. És már jönnek is a képek, a Néma meg bekaphassa.

Odáig megyünk vissza, hogy a Petrelli Brádörz Vándorcirkusz felrepül az égbe az első évad végén, Emó lángol és üvölt, Néten arca mállik széjjel, majd az öccs felrobban, Néten meg zuhan lefelé, kissé leamortizált állapotban, de mielőtt széjjelcsapódhatna a feje a betonon, jön Emó, aki ugyan DARABOKRA ESETT SZÉJJEL A ROBBANÁSBAN, de ez mind smafu, mert van neki regeneráló képessége Klertől, és összerakódott, mint a kirakósjáték. Ha már flashback, akkor mindenkiről szó lesz, jön Niki és Májka, akikkel közlik a kórházban, hogy Díel túlélte a balesetet.

Megint ugrunk, Alehandró esküvőjére, amit Mádzsá kissé keserű arccal néz, Tainted Love, mi? Miközben a násznép mulat, Mádzsá azt gyanítja, hogy az újasszony félrekúr, mégpedig az előző csávójával. Annyira ideges lesz, hogy feketét könnyezik, amikor meg meglátja, hogy az arát úgy rakja meg az ex, mint dinnyetermelő a platósifát, akkor nagyon kiakad, feketét váladékozik, kinyírja az arát, a csábítót, az egész kurva násznépet, csak Alehandrót nem, mert neki meg at a csudaképessége, hogy erre a szarra immúnis, de ettől még elég szomorú, hogy egy komplett falu kihalt, mert a húga ideges lett. Emó kórházba viszi Nétent, aki félig szénné van égve, az orvosok csak csóválják a fejüket, szar ez így, Petrellikém. Emó a láthatatlanos trükkel közlekedik a kórházban, míg Bob és lánya, az egykori VeraMars el nem kapja (a csaj is tud villámokat szórni, amivel ezek szerint el lehet kábítani valakit).

Amikor Emó magához tér, Elle (a szőkecsaj) nézegeti és szívatja kicsit, Bob meg szól neki, hogy nem játék az, hanem híró. Emó azonnal a tesóról érdeklődik, de túl jó hírt nem kap, elég szar helyzetben van a szenátor, majdnem belehalt a kis mutatványba. Emó magára veszi a dolgot természetesen, jajistenem, ez mind miattam, meg a hülye képességeim miatt van, bárcsak kikapcsolhatnám őket. Lottóznod kéne, Emó, mondja Elle angyali mosollyal, mi már megtettük helyetted, s lőn, Emó egy pohár vizet sem tud megmozdítani. (Tetszik érteni? A párhuzamot a gonosszal? Sylar képességei is elhaltak ugye.) A képességek persze azért nem működnek, mert a Néma ott van a szobában, neki ugye ez az egyik haszna. A másik, hogy nagyon csúnyán tud nézni.

Bob elmeséli, hogy évekkel ezelőtt elkezdtek kifejleszteni egy vakcinát, amivel a hírók tudományát semlegesíteni lehet, de olyan dolgok történtek, hogy ihaj, és leálltak a dologgal, de most itt az idő, hogy ismét nekilássanak a fejlesztéseknek. Petrelli muter, aki az egész "robbanjon New York, ha beledöglünk is" terv egyik kiagyalója most sírva nézi nagyobbik fia szarrá égett arcát, jaj, én nem ilyen lovat akartam. Emóról senki nem tud, keresik ugyan, de nem találják (okokat lásd fent). Díel jól van, Niki és Májka látogatja, kit érdekel. Niki ezüstszínű csizmája nem egy sikerült darab, ezt halkan megjegyzem. Díel kórházi számláit Bob és a Cég kifizeti, Bob ezért majd kér valamit Nikitől, mégpedig azt, hogy vesse alá magát a gyógyszeres kísérletnek, mert nem elég, hogy Dzsesszika ott lakott a fejiben, jöhet elő még egy rakás másik őrült nőszemély, ajaj. Ehhez ott kell hagyni a családot, Niki ideges lesz.

Ugrunk Emóra aki Elle gondjaira van bízva, és megtudjuk a hülyegyerekfrizura eredetét is: a csaj nem egy Vidal Sassoon. Emó folyamatos gyógykezelés alatt van, és a szőkecsaj alkalomadtán megrázza kicsit a kezéből kilövellő villámokkal, mert ő ilyen szadista dög. A szomszéd szobának is van lakója, Adam Monre személyében. Ugrunk Májka 11. születésnapjára, Niki nincs jól, mert szedi Bob gyógyszerét, Díel viszont igen, még munkája is van neki. Skizóanyu nem bírja tovább, és a mosogatóba hajigálja a kapszulákat, ejnye. Adam Monroe és Emó egy hónap alatt sem került egymáshoz túl közel, még csak egymás nevét sem tudják, de Monroe szépen lassan áthatol a kolléga által emelt mentális falon.

Újabb hónap telt el, Elle jön játszani Emóval, azaz villámokkal basztatja, fene a gusztusát. Emó kíváncsi, hogy ki is ez a csaj igazán, az meg (mivel titokban szerelmes Emóba), megnyílik neki, gyerekkorában felgyújtott mindent és mindenkit a környéken, azóta itt él a Cég betonbunkerében és még nem dugott. Ez egy kicsivel több infó volt a kelleténél, de most már mindegy. Adam a szomszédból beszól, hogy hat évvel ezelőtt történt valami közte és Elle között, amit bán, mint a proverbiális kutya a nyolc kölykét. Ja, és röhög Emón, mert az még mindig hisz Bob gyógyszereiben, pedig azok szart sem érnek. Harminc éve nem haladnak vele, mondja Adam, én azóta szívok itt. De ha nem hiszel nekem, akkor próbálj csak ellógni.

Két hónappal ezelőtt vagyunk, PetrelliMuter jön Néten fiához, aki mellett ott áll ismét járó neje (Linderman ajándéka az első évadból), a csávó kicsivel jobban van, de még mindig égett a bőre. Mivel Nathan mindent elmondott a nejének, a muter damage control üzemódba kapcsol és azt hazudja a nagyon kék szemű Rena Sofernek, hogy a férje egyszerűen síkhülye, a családban minden férfi ilyen, ez van. És közben szorongatja a karját a csajnak, mintha neki is lenne valamilyen képessége, talán az emberek meggyőzése? Ki tudja. Vegas, Niki egy autókereskedésben fog melózni, és tényleg sokkal jobban van, hogy nem szedi a gyógyszert, kár, hogy a tükörben megint előjön egy másik személyiség, mégpedig Dzsina. Niki kiborul, mi is, mert kinek kell ennyi Ali Larter a képernyőn. Emó le akar lépni a Cég börtönéből, de Bob nem engedi, úgy meg pláne nem, hogy Emó Elle társaságában menne kirándulni. Adam élvezi a dolgot, mert így van egy fasza szövetségese, aki azt kamuzza, hogy évekkel ezelőtt a világ elé akart állni, hogy elmondja: a vére gyógyító hatású - milyen jó lenne például, ha ezt a képességét mondjuk Nathan gyógyítására használná, nem? Emó rábukik az ötletre, mert naiv és hülye, mint a seggem. Egy égő házra ugrunk, ahová a tűzoltóvá avanzsált Díel bemegy hősködni és kihoz egy kislányt belőle, ráadásul meg sem ég közben, de a kollégák nem nagyon értik mi a fasz van. Májka a tévében látta, hogy milyen híró az örege, de Niki sehol, illetve bezárva a tükörbe, míg Dzsina nevű énje Los Angelesben hetyeg.

Egy hónapal ezelőtt. Emó Krisztuspózban az ágyon, jön Elle, egy kis csók, flört, villámlás, de persze ez csak az álca, Emó kamuzik a gyógyszerrel, amit nem nyel le, és már öt napja tiszta. A falonátjárós képessége vissza is jön, és találkozik Adammal. Irány Néten. Ugrunk egyet Venezuelába, Mádzsá apácának állt, úgy legalább nem lesz ideges, de Alehandró itt is rátalál, testvéri szeretet, meg hasonló faszságok. Bennem van a gonosz, mondja a lyány, megölök én mindenkit, ha beszakad a körmöm, csak tégedet nem, Alehandró. Jön egy rendőr, vinné Mádzsát a kaptárba, nem egy bölcs döntés, de legalább kiderül, hogy Alehandró elnyeli a fekete szmötyit és az ezzel járó dögvészt. És megindul a menekülés.

Niki/Dzsina Los Angelesben egy közönséges kokós kurva, de Díel rátalál, megveri a csávóját, mutat neki egy képet, amitől Niki előjön a hedonista némberből, de ó jaj, tragédia a lépcsőn, a keménycsávó fogja, és lelövi Díelt. Temetés, halotti tor, előkerülnek a rokonok is, akikhez végül Májka elkerül. Na és Bob is, aki egy "ugye megmondtam bazmeg" arckifejezéssel fogadja Nikit. Emó és Adam bejut Néten szobájába, ahol az ex-szamuráj befecskendez egy adagot a véréből a tesó infúziójába, ami menten hatni is kezd. Le is lépnek, Adam hamis dokumentumokat ad át Emónak, de közbelép a jó helyen jókor feltűnő Elle-Néma duó, a csaj megvillámozza mind a két csávót, majd jön a Néma, és a kikötőig menekülő Emó fejéből minden emléket kiszed.

A záró képsorokban PetrelliMuter megérkezik tökéletesen gyógyult fiához, Sylar éppen Mázsá képességére vágyik, Niki gyógyultnak hiszi magát és lelép Bobtól, Emó pedig immáron mindenre emlékszik, így elindul Adammal megmenteni a világot..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr266582259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása