"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Méhkirálynő - Kelemen Anna története

2010. január 28. - Dharman

Az ok, amiért megvettem ezt a könyvet nem elsősorban Kelemen Anna személye, hanem Havas Henrik köztudottan zseniális írói stílusa. Tévéből, netről persze nagyjából el tudom helyezni az interjúalanyt (celeb világban élünk, a csapból is ez folyik), de úgy gondolom, hogy a többség is inkább Havas miatt vette meg a könyvet, mert Kelemen Anna élete valószínűleg keveseket érdekel. A könyv tartalma igaz eleinte nem érdekelt, de aztán észrevettem, hogy a szétcsúszott csaj életén keresztül egy olyan világot/réteget ismerhetek meg, aminek a létezéséről igaz sejtettem, de most töviről hegyire megismerhettem. Elképesztő!

A mára már tucatnyi könyvet megírt Havas Henrik újabb riportkönyve Kerekes Alma történetét meséli el.
Az Annácskának nevezettet nem igen ismertem ezelőtt, azt sem tudtam, hogy milyen realityben nyert, de az tagadhatatlan, hogy napilapok címlapjain nagyon sokat láttam és egyszer a Fábry műsorban is megnéztem és emlékeim szerint ott is a botrányosabb oldalát mutatta. Akkor nagyjából annyi csapódott le bennem, hogy ez a nő egy teljesen primitív kurva.
A könyv elolvasása után rá kellett jönnöm, hogy ennél sokkal több: Egy buta, apakomplexussal rendelkező, drogfüggő, üldözési mániás,szorongó és elmeháborodott luxuskura, aki a kemény drogok rendszeres használatával rántja magát a halálba.
A könyv maga 232 oldalával nem lett nagy durranás, de az írónak mindenféleképpen nagy munka lehetett, mert amint az a mellékelt magnóról egyből leírt (szó szerinti) Annácska beszélgetés is mutatja, a csaj addig jutott, hogy már két értelmes mondatot nem bír közölni és csapongott a témák között.
Havas Henrik azonban rendszerezte az életrajzi történeteket és próbálta a magyar ember által használt nyelvre formálni azokat.
Milyen információkat is nyújt a könyv Annácska életén kívül? Bepillantást nyerhetünk a magyar orvoslásba, maffiába, átélhetjük, hogy mit érezhetnénk beszívva, és megismerhetjük a magyar luxuskurválkodás alapszabályait, hátulütőit.
Az egész "mű" lehangoló, bizonyos szinten primitív és alpári. Sajnos a könyvben szereplő nevek nem valósak, így ez is gyengíti az irományt. Mekkora durranás lett volna, ha a valós neveket meghagyja az író? A másik nagy negatívuma, hogy Annácska beszámíthatatlansága miatt a története nem kerek és befejezetlen. Ezek ellenére az egész egy érdekes tanulmány.
A könyv elolvasása 18 éven aluliaknak nem ajánlott!

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr26582747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julcsi 2010.01.28. 13:45:32

Na most kicsit megleptél, hogy miket olvasol...

Julcsi 2010.01.28. 18:17:11

Mármint pozitív értelemben, hogy ilyen sokoldalú vagy:)

Vash 2010.01.28. 18:18:23

Hát én pedig az vagyok :D ÉS jó és szép is. Meg minden...

Hitokiri 2010.01.28. 23:43:26

Robi tényleg sokoldalú. Három oldala van: egy jó, egy jobb és egy bal. A kemény drogok pedig 18 éven aluliaknak csak nagykorú felügyeletével ajánlottak. Ámen.

Vash 2010.01.29. 19:30:32

őőőő....semmi többet nem tudok elmondani erről, kérem kapcsojja ki :D
süti beállítások módosítása