"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hősök, hogy is volt 22. (befejező)rész

2007. augusztus 02. - Dharman
Avagy, hogyan hatástalaníthatunk egy robbanó embert?
Elérkezett hát a vége az első évadnak, minden sakkfigura a helyén, jöhet a finálé, amitől az állunk a padlót veri majd, legalábbis erre számított minden lelkes fan, de amit kaptunk, az közel sem lett annyira hubazmeges vagy ütős, mint reméltük - lehet a végére elfogyott a lendület? Néten megnyerte a választásokat, Hiro kitanulta a szamurájkodást 2 óra alatt, DL belenyúlt Linderman agyába, Emó (még) nem robbant fel, CsernoBill meg nem is fog, mert Sylar meg az ő agyába nyúlt bele. Tényleg mit csinál ez a dög az agyakkal? Megeszi? Nézegeti? Kiszárítja, felfűzi nyakláncnak?
A nyitó montázst kapunk, hősök jönnek sorban, közben Mohinder narrál, mert ő másra amúgy sem jó, a második évadra írhatnának neki valami képességet. Díelékkel nyitunk, mér' nem engedted át magadon a golyót, kérdi Dzsesszika/Niki, tényleg, miért is nem? Tovább nézzük az előző rész végét, a semmiből istenes tököket növesztő Mohinder és Bennet néz farkasszemet.
Szemüveges Ember Bennet (aki mellesleg Kler apja)lelőné a kislányt, mert ő az, aki a hírókat megtalálja mindenütt, Mohinder ilyet nem akar látni, mert milyen lenne már. A kislány Parkman közrendőr nagy haverja, őt mentette meg a sorozat harmadik epizódjában, fellélegezhetünk. Hiro és Hirofater Ando sorsán vitatkozik, nem kell megmenteni, a világot annál inkább, eredj fiam, és csapd le a fejét! Hiro teleportál, király. Sylar új hobbira lelt, fest, mint Mr Iszák a hernyós korszakban, és lát mindenfélét a jövőben, többek között saját magát Emóval szemben, klasszikus szuperhős-csata közben.
Néten a választási győzelemnek annyira nem örül, mert a muter ott ólálkodik körülötte, és hírt hoz: Linderman fejébe belenyúltak, jajmostmilesz. Néten szarik az egészre, nem volt egy kimondott fan, úgy látszik. "Amerikának szüksége lesz rám", mondja inkább, szóval benne van a dologban ezerrel. Geciember ez? Díel és Dzsesszika/Niki keresi Májkát, kettéválnak, mert a sérült faszival nem lehet rohangálni csak úgy. Mohinder és Mr Szemüveges Ember (aki mellesleg Kler apja) Bennet két emelettel feljebb Erik Roberc testét próbálja eltüntetni kevés sikerrel, mert nagydarab. Rossz akciófilmekben ilyenkor pont van egy szemétégető a közelben, akár egy luxuslakás kellős közepén is, de most nincs, csak egy veszélyes anyagok tárolására szolgáló tartály. Kler cica pont telefonoz a faternak, CsernoBill halott, Sylar robbanós cukorkává alakult, szarban a haza. Emó is belepofázik a dologba, én tudom mit kell tennem, magabiztos vagyok, szar frizurám ellenére, csak keressék meg nekem Sylart. Molly azon van éppen.
Emó elhozza Klert a Petrelli birodalom székhelyére, mert ha baja esik, vagy este 10 után nincs otthon, akkor a Mr Szemüveges Ember (aki mellesleg Kler apja) Bennet leszakítja a farkát, és felfűzi az övére, mint a római légiósok annak idején. Emó közli Nétennel, hogy nem ő fog robbanni, hanem Sylar, Néten rezzenéstelen arccal hallgatja, én elnök akarok lenni bazmeg, hagyjál már ezzel a bombával. Emó kihallgatja a gondolatait, Kler közben elmenekülne, de Petrelli muter elkapja. Emó jobb híján láthatatlan lesz, de kis kezei egyre vörösebbek lesznek, és elájul bele, mert nagyon koncentrál, hogy fel ne robbanjon a 41. perc előtt.
Mohinderék Mollyt cseszegetik, mondjad csak hol van Sylar. A kiscsaj képessége nem semmi: gondol erősen valamire, és a térképen rálel. A 14. percben vagyunk, és máris belengetik a második évadot (király): Molly ugyanis lát valakit, aki még a mumusnál (Sylar) is gecibb, de nem mer rágondolni, mert akkor ez a Nagyon Félelmetes Főgonosz látja őt, nyelünk egyet, ez űberkemény rosszember lesz. Sylar egy lófaszjóska, őt azonnal megtalálja Mr Iszák lakásában.
A Bennet felhívja lányát, aki nem más mint Kler (de nem a vérszerinti ugyi…), de az egyre antipatikusabb Petrelli muter veszi fel a kagylót, könnyes elköszönés jön, ugorgyunk. Parkman közrendőr küldetéstudata felébred, Sylart akarom, mégpedig azonnal, Bennetnem tudja visszatartani. Péterke ájult tudatlanságban hever a betonon, de az elméje ettől még szárnyal, és megjelenik a Deveaux-ház tetjén, ahol Petrelli muter és a Vastagszájú Nő apja dumcsiznak a múltban. Ja, és akkori önmaga is ott lebzsel, de nem sokáig, két Emó egyszerre a képernyőn tartós sokkhatást okoz mindenkinek.
A beszélgetés természetesen a Nagy Terv körül forog, Petrelli muter tiszta hülyének tartja Emót, és keménycsávónak Nétent, a bombának fel kell robbannia, ez van. Charles, Szimón apja érzi, hogy ott van Emó, oszt akkor? Ezt annyiban hagyjuk. Ando Mr Iszák lakásában, klasszikus szamuráj-pózban, képeket nézeget, és Sylart ölne, de nem tud, mert az meglepi, és elveszi tőle a képregényt, amiben Mr Iszák lerajzolta a halálát. Hiro beteleportál a kéróba, kardot ragad, beszól Sylarnek, teleportál még egyet, és megmenti a havert.
Dzsesszika/Niki a Linderman házban keresi Majkát, de csak az őt és halott gyermekét imitáló csajra talál, dumálgatnak egy kicsit. Parkman közrendőr is megjelenik Mr Iszák lakásában, ő is képeket nézeget, majd vérfoltot lát, és a Nagy Leszámolás helyszínéről beszámoló festményt. Vágunk, Molly is tudja hol van Sylar, hol lenne, a képen látott téren. Klert  hiába utasítgatja a nagymuter, kiugrik az ablakon, és Emó után ered, mert meg kell menteni, vagy mi. Dzsesszika/Nikit nagyon megrugdossák, de megjelenik egy tükördarabban a másik énje, aki rádumálja, hogy verje agyon az ellent, s lőn. Májka megjelenik, könnyes összeborulás, Niki diadalmasan vigyorog, Dzsesszika végleg eltűnt? Vaddöfakk? Mohinder és Molly menekül, közben DLre lelnek, hát viszik magukkal, remélem nem Molly cipeli majd. A lift nem működik, sebaj, majd jön Májka, és megcsinálja.
Hiro és Ando Tokióba teleportált, ahol a haver kalandjának vége, Hironak innentől már egyedül kell elbánnia a gazzal. Emó Szimón faterjával dumál egy sort, felteszi a minket is érdeklő kérdéseket, mostakkormivan? Időutazás? Álom? Mindegy, mondja az ember, eredj, és mentsd meg a világot, mert te feltétel nélkül tudsz szeretni, és ez elég. Eszem megáll, ennyi? A szeretet ereje legyőzi a gonoszt?
Emót Bennet ébreszti. Irány Sylart gyakni, Bennet fegyvert mutat: ha elkúrod, Emó fiam, úgy fejbelőlek, mint egy felnőtt. Vágunk, Mohinder, Díel, Niki, Májka és Molly együtt, a lift működik, irány lefelé. Közben odalent megjelenik Sylar, aki Bennetet elhajítja egy kicsit, majd egy kézzel Emó nyakát szorongatja, másik kézzel Mátrixos golyóállítást művel, mert Parkman közben előkerül, és lő. Kár volt, a golyók visszafordulnak, Parkman mellében megáll egy, jajmostmilesz. A nagy leszámolás alá drámai zenét kanyarított a zeneszerző, Sylar egy parkolóórával a kezében akarja agyonverni Emót (hajrá!), de jön Niki, és elkúrja a mulatságot, óra kitép, ellen mellébe belevág, Sylar repül és nyög. Jön egy verekedős jelenet, amiről inkább ne beszéljünk, mert nagyon gáz, a színészek annyira átlátszóan nem ütik egymást, mint egy zs-kategóriás akciófilmben sem. Emó felülkerekedni látszik, viszont elkezd világítani a keze, ajaj.
Teleport balról, Hiro érkezik, kezében karddal, végzetet beteljesíteni. Átdöfi Sylar hasát, Yatta, mondja, és mosolyog. Sylar összerogyni látszik, de mielőtt Emó rávehetné japán haverját arra, hogy őt is megölje (mert már lángol keze), utolsó erejével elrepíti egy nagy ház irányába, így Hiro vészteleportál egyet. Sylar szeme elszürkül, és halottnak tűnik, Emó felrobbanni készül, Bennet már emeli a fegyvert, hogy lelője, befut Kler is, elveszi fatertől a mordályt, és már-már meghúzza a ravaszt, amikor megjön Néten.
A megoldás? Néten elrepül Emóval a világűrbe, ott majd felrobbannak mindketten, és lesz valahogy. Emó ugye nem tud meghalni a Klertől elszipkázott tulajdonság miatt, Néten meg a robbanás előtt még visszarepülhet biztonságos magasságba, szép, kerek történet. Felszállnak, muzsika szomorú, robbannak, vége, ennyi volt az első évadnak, már csak a búcsú képei vannak hátra, a sebesültek jól vannak, mosolygás és sírás az arcokon. Sylar valahogy (ezer rendőr mindenütt, hírók a környéken) csak nem gebedt meg, és bemászott egy csatornába, ezt mondjuk nem mutatják, csak egy vércsíkot és egy csótányt a csatornafedő mellett (már másodjára látjuk a bogarat Sylar környékén).
A végére maradt a poén: Hiro hova teleportált? Japánba, oda, csak éppen egy másik időskíba, szamurájok jelennek meg hirtelen, és magányos lovas kalandor, akinél egy híró-jelet ábrázoló zászló van, miafaszvan? A XVII. században vagyunk, és napfogyatkozás kezdődik. Na innen folytatódik a második évad.
Ezzel hosszú időre (januárig) véget vetek a Hősök hogy is voltoknak. Ha lesz rá igény, akkor januárban folytatom…ha nem, akkor nem. Akit érdekelnének a további hogy is voltok, az jelezze nekem valahogy, mert ezeket tényleg nem magam miatt közlöm le ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr806582291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anett 2007.08.03. 10:58:46

helló!én már most szólok, h én továbbra is szivesen olvasnám a hogy is voltokat :) csak januárban fogják folytatni a hősöket??? mi ez a rendszer??? mi lesz velem addig?? nah mindegy... :) remélem azért lesz még hogy is volt ... :)pusziAnett :)

Róbert 2007.08.04. 08:50:12

Kiskezitcsókolom Anett! Akkor ez a hogy is volt helyzet el is lett rendezve :) Amerikában szeptember 24-én (a szülinapomon) kezdődik a folytatás, de úgy hírlik itt Magyarországon csak januárban. Minthogy itthon a Hősöket bukásnak könyvelték el, lehet DVD kiadás sem lesz belőle. Az amerikai DVD kiadásról nemsokára szólok.   puszillak   Robi

Anett 2007.08.05. 18:26:52

hallliiiihhóóó :)örülök h lesz hogy is volt folytatás :) nem tudom kik szóltak még, de erre a blogra csak én kommentelgetek :) sebaj :) majd nekem írsz, ugyis elolvasom :) puszi :)
süti beállítások módosítása