"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

LOST – A 6. évad részeinek elemzése (1/3)

2014. augusztus 10. - Dharman

A következő giga poszt a Lost indulásának 10. évfordulójára lett egységesítve (3 részben). A blogon még számos más Lost-os írás van, ez a bejegyzés az egyes részek elemzéseit tartalmazza a blog szerkesztőjének szemszögéből. Milyen jó is volt anno hétről-hétre témázni az aktuális részekben történt mindfuck-okról. :) 

Ez pedig az elemzések 1. része. (1-8. részig)

Frissítések:

2010.01.23.: frissültek az epizód adatok 1-10-ig. Így teljes minden mező.

2010.02.04.: Felkerült az első két rész eseménysora, teóriák és képgaléria

2010.02.04.: Felkerült a Finálé dátuma!

2010.02.11.: Elolvashatjátok a 3. rész összefoglalóját és a kövi rész promója is linkelve!

2010.02.12.: Felkerült a 13. és 14. rész címe

2010.02.19.: Felkerült a 4. rész összefoglalója és a kövi rész promója is linkelve a kíváncsiaknak!

2010.02.28.: Felkerült az 5. rész összefoglalója és a 6. rész promója mindenféle aprósággal!

2010.02.28.: A 15. résznek is megvan a címe!

2010.03.07.: Elkészült a 6. rész beszámolója és kitettem a 7. rész promóját! Enjoy!

2010.03.14.: Elkészült a 7. rész összefoglalója és szokás szerint felkerült a kövi rész előzetese!

2010.03.14.: Megvan a 16. rész címe. Elég durva, szal' óvatosan!

2010.03.17.: 8. rész ismerettője+ 9. rész promója elérhető!

2010.03.25.: 9. rész ismertetője és a 10. rész előzetese a helyén van!

2010.03.25.: Megvan a finálé címe! Nagyon durva!

2010.04.02.: 10. rész összefoglalója és promója a helyére került!

2010.04.08: villámgyorsasággal elkészült a 11. rész összefoglalója és természetesen a 12. rész promója is a helyén!

2010.04.14.: A jövőheti, azaz a 13. rész után az ABC 1 hétre szünetelteti a Lost-tot. A 14. rész május 4.-én lesz látható. Ez rossz hír, viszont az jó, hogy a finálé hetében lemegy a 16. rész és utána nem kell várnunk másfél hetet, hanem egyből még azon a héten vasárnap leadja a 2 órás finálés eventjét. Utána viszont már jogosan sírhatunk :).

2010.04.14.: Minden résznél pótolva/frissítve lettek a pontos vetítési dátumok és centrikusságok.

2010.04.15.: Kint van a 12. rész összefoglalója és 13. rész promója!

2010.05.01.: Elkészült a 13. rész elemzése.

2010.05.06.: 14. rész elemzése is megvan!

2010.05.12.: 15. rész összefoglalója done!

2010.05.23.: 16. rész összefoglalója telepítve!

2010.05.27.: A finálé elemzése is megírva! Az aloldal ezennel bezár! A kommenteket persze továbbra is várom!

 

Innentől SPOILERESEN FOLYTATOM!!! Jó szórakozást kívánok!

Lost 6. évad - Rész: 1-2.
Cím:
LAX Adásban: 2010.február 2. Centrikusság: multi-centrikus

Hát eltelt a 9 hónap. Ennyi idő alatt már egy gyereket megszülhettem volna. Kb. ennek a kínjaival éltem idáig. Éjszakánként régi Lost részeket és promókat néztem és párbeszédeket idéztem fel magamban. Most pedig iszonyatos nagy hévvel berobbant a Lost 6. és egyben utolsó évada. A dupla rész igaz, hogy másfél órás lett, de ez kb. 20 percnek felelt meg, mert olyan szinten pörögtek az események, mint még (talán) soha. Nagy vonalakban írnám le a happeningeket és néhány teóriával fűszerezném, mert gondolom, azt Ti sem akarjátok, hogy oldalakon keresztül elemezzem a nyitányt. Megtehetném, tényleg, de inkább megnézem helyette újra a részt. :)

A nyitójelenet természetesen a bomba felrobbanása volt. Igen, felrobbant. Ennek hála kialakult egy alternatív univerzum, ahol, mint láthattuk is a sziget az óceán mélyére süllyedt. Hőseink a robbanás pillanatban visszakerültek 1977-ből 2007-be és szomorúan vették tudomásul, hogy nem sikerült a terv, hisz visszakerültek oda, ahonnan elindultak. Sawyer nem kicsit pöccent be, hisz elvesztette egyetlen szerelmét Julietet. Pedig amikor ezt gondolta, akkor még élt a csaj. Jött is a drámázás, amikor rátaláltak. Utolsó szavaiban elkezdett Charlottosan témázni a kedves, mindenféle együtt kávézásról, amit majd jó lenne ha… Itt még azt hittem, hogy úgy gondolja, hogy majd túléli a dolgot és elmennek, de aztán meghalt. Sawyer kiborult és eltűnt a szebbik énje (lehet örökre?). Milest maga mellett tartva, a többieket elzavarva eltemette a csajt. Megkérte Milest, hogy beszélgessen el a halottal és tudja meg, hogy mit akart mondani utolsó szavaiban. A válasz az volt, hogy „Megcsináltuk”. Akkor mégis sikerült? Lehet Juliet félholt állapotában már ott járt az alternatív jelenben és Sawyerrel beszélt a kávézásról? Mekkora lenne :).

Eközben Hurley próbálta a szintén haldokló Sayidot életben tartani. Ekkor megjelent előtte Jacob, aki közölte, hogy halott és a daginak feladata van, méghozzá az, hogy elmenjen a Templomba és megmentse Sayid életét. A Templom király lett és mint kiderült, az az igazi Othersek központja. A fővezér pedig nem más, mint Sanada Hiroyuki (Speed Racer, Az utolsó szamuráj, Kör), amit én üdvözlök! Az események 3 helyszínen zajlanak. Van ugye a Templomos társaság az Othersekkel (Cindy és a két már nem is olyan kicsi gyerek is feltűnik), mutatják az alternatív jelenben történteket és a szoborlábnál is történnek dolgok. Az alternatív jelen igazából még csak felvezető szerű volt, semmibe nem folytunk bele nagyon. Voltak WTF-ek természetesen, de ezek inkább csak kérdéseket vetettek fel. Fent volt a gépen Desmond, aki a másik pillanatban már el is tűnt és úgy tűnik Jack apjának a koporsója fel sem került a gépre. Mindkettejük holléte tehát kérdéses. Nagyon sok apróbb változást is észrevehettünk. Locke és Boon szépen egymásrataláltak a gépen, kiderült, hogy Sun és Jin nem házasodtak össze (tehát Jacob sem látogathatta meg őket az esküvőn), Charlie majdnem megfulladt a torkán akadt drogos csomagtól (életét Jack mentette meg), majd elvitték a rendőrök a leszállásnál, úgy mint Kate-et a magánnyomozó, akitől később meg is lógott a csaj egy hasonlóan szép sebet hagyva a fején, mint a repcsi lezuhanásakor a bőrönd. Izgalmas lesz látni, hogy az ALT jelenben hogy alakul a szereplők élete. Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy a végére mindenki örülne, ha ledobnák őket egy lakatlan szigetre. A legszánalmasabb élete vita nélkül John Locke-nak lesz, aki ugye nyomorék, bár neki a szigetes pályafutása sem végződött happy enddel.

Rákanyarodva az Ál-Lockra. Igen ő már nem az igaz. Az igazi John halott. A Locke utánzat valószínűleg a füstszörny és ki akar szabadulni (a szigetről? vagy erről a világról?). Ben nem kicsit van beszarva, mert fingja nincs, hogy most ki-kivel van. Ott áll mellette Ál-Locke és hatalmas az önbizalma. Jönnek majd még hozzá az állítólagos jó fiúk is, akik próbálják lelőni, de ekkor átváltozik fekete füstté és kinyír mindenkit. Még azt a muksót is, aki hamut szór maga köré, hogy távol tartsa a szörnyet (ugye emlékeztek a kunyhóra, ami hamuval volt körbeszórva?). Szóval ezen a téren voltak kemény jelenetek. A párbeszéd pedig amit Ben és Ál-Locke folytatott a szoborban egyszerűen zseniális volt. Főleg az a rész, amikor Ál-Locke az igazi Locke-ról beszélt…”I don’t understand!”…brrr kiráz a hideg.

A Templomban az othersek fogadják Hurleyéket és miután Hurley bebizonyítja, hogy nem kellene őket megölni, belemennek, hogy akkor meggyógyítják Sayidot. Kiderül, hogy a gitártokban, amit Hurley anno kapott Jacob-tól egy ankh van, amiben egy üzenet bújuk meg. Mi is az az ankh?

Az ankh vagy anh (kiejtés /æŋk/, jele: ☥) egy óegyiptomi hieroglif jel. Az ʿnḫ, szót szimbolizálja, melynek jelentése élet. Az óegyiptomi vallásban az isteneket gyakran úgy ábrázolják, hogy az ankhot a hurokrésznél tartják egyik kezükben vagy két kézzel fogják a mellükön keresztbe tett kézzel.

Az idők során az ankh az élet és a halhatatlanság, a világegyetem, a hatalom, valamint az életadó víz és levegő szimbóluma lett. Kulcsra emlékeztető formája miatt az a hiedelem is társult hozzá, hogy képes megnyitni a halál kapuit – ezt az elképzelést az újkori rózsakeresztesek más hermetikus rendek fűzték hozzá. A kopt keresztények a halál utáni élet szimbólumaként használták.

Visszatérve az üzenetre. Az állt benne, hogy Sayidot életben kell tartani, mert különben lesz nemulass. Ekkor Az othersek beviszik egy bugyogó forráshoz, melynek vize nem tiszta (ezt meg is jegyzik), ami baj, mert nem gyógyít. Vagy mégis… Sayidot belenyomják a vízbe majd kisvártatva meg is fullad. Valóban így akartátok skacok? Ebben a forrásban gyógyíthatták meg anno a kis Ben-t is, aki utána elvesztette az emlékezetét és teljesen más ember lett. Lehet ez most nem jött össze? A rész végén, miközben Jack a bűntudattól felfűtve nekiugrik az otherseknek, csoda történik. Sayid több perces halála utána felül és azt kérdei, hogy mi történt. Én is ezt kérdezem, és követelem a következő részt! Kate centrikus lesz és ez lesz az utolsó Kate centrikus rész. Ennek örömére lehet pezsgőt is fogok bontani. Összegezve az első két részben megválaszolt kérdéseket nagyjából már sejtettük, így sok újat nem tudtunk meg, de még így is fergeteges évadkezdésnek lehettünk a szem- és fültanúi. JA és még valami: jó volt hallani Greg Grünberg hangját. Végezetül álljon itt pár pontban, hogy miről kattoghatunk:

  • Richard meg a láncok: ezek szerint rabszolga volt, nem a legénység tagja?
  • mi volt a vérfolt Jack nyakán a repülőn?
  • Desmond ott van a gépen, aztán még sincs. A koporsó detto.
  • “we should go get coffee sometime”
  • Lehet az lesz a 6. évad vége, hogy szép lassan mindenki elhullik a szigeten és élik tovább az életüket a most még alternatívnak vélt időben?
  • A templomos emberkék a Black Rock legénysége, és vagy mindannyian halhatatlanok, mint Richard?
  • ”ki” a füst
  • hogy gyógyult meg a kis Ben
  • miért volt hamu a kunyhó körül
  • Valahol olvastam egy elterjedt elmélet, hogy végtelen számú univerzum létezik és minden pillanatban minden döntésünkkel létrehozunk egy újabbat. Itt is ez lehet?

Kukkants bele a kövi részbe, ha van merszed:

Lost 6. évad - Rész: 3.
Cím:
What Kate Does Adásban: 2010. február 9. Centrikusság: Kate

Nos, egy jóval nyugisabb epizódot láthattak azok, akik megnézték a Lost 6X03-at. Ez a rész Kate körül folyt és még mindig azt mondom, hogy örüljünk, hogy csak lassabb volt és nem olyan dög unalmas, mint amilyenek ezek az epizódok szoktak lenni.

A szigeten történtek ezúttal is az érdekességek. Én úgy érzem most még, hogy azok a jelenetek, amik nem a szigeten játszódnak csak kidobott percek. Persze ha szépen összefűzik a két világot, akkor majd örülünk, de most még perpill nem ez van. Vissza a szigeten történtekre:

Sayid feltámadt, ennek mindenki örül, kivéve a templomosok. Igazából semmi furcsaság nincs rajta, csak az, hogy a lőtt sebe majdnem teljesen begyógyult. Amikor kérdezi, hogy mi történt vele és hogy kerültek ide, Miles csak ennyit mond: „As you can see, Hurley here has assumed the leadership position, so that's pretty great.” Szal a hét bemondása :). A templomosok elviszik és „tesztelik”. Ez egyenlő egy tisztességes kínzással. Az iraki kínzómester tehát megtudja milyen is az, ha az ő kap egy naaagy f*szkorbácsot. Dogen a japó csóka azt mondja, hogy a teszten átment. Persze kiderül, hogy egy nagy LÓfaszt. Sawyer elszökik a fejetlenségek közepette, majd Kate és Jin elmegy megkeresni két templomos othersszel, de ezt a szálat majd később befejezem. Szóval Jack próbál fontosan tűnni és válaszokat kicsikarni a japóból. Kiderül, hogy Sayidot megszállta valami, miután meghalt és ez a valami gonosz, ami egyszer csak szétárad a testében és akkor baj lesz. Ez a „fertőzés” lehet az, ami a franciákat mégis megváltoztatta és valszeg ezért mondták anno az othersek, hogy a halottakat bármi áron el kell temetni (hogy ne szállja meg őket semmi). Ez még mindig semmi, ugyanis további magyarázatokat is kapunk, elég ha Klerre gondolunk. Valszeg ő sem élte túl a robbanást (ahogy azt sejtettem). Miután Sawyer kihozta a felrobbant házból a csaj már nem volt önmaga. Aztán az éjszaka közepén, a babáját otthagyva elsétált Christiannal (aki ugye szintén halott volt). Szóval gáz van, mert Sayidból lehet badass-evil-Sayid lesz, ami ugye nem lenne jó. Dogen készít neki egy gyógyszert, amit Jackre bíz, hogy adja be neki. Jack nem teszi meg, ellenben maga nyeli le. Dogen jól hasbab*ssza, így ússza meg a mindig ügyeletes főorvosunk, hiszen a pirula méreg.

A dzsungelben Kate és Jin lerázza a két others kísérőt, egy csapdának köszönhetően, amit valószínűsítenek, hogy a francia tyúk hagyott maga után. Én persze tudom, hogy ez már nem Rousseau, hanem badass-Kler, természetesen igazam is lesz. Szóval Kate Sawyer után ered, de nem akarja visszavinni a táborba, hanem vele akar élni például békességben és boldogságban. Jin pedig elindul megkeresni Sun-t. Miután Kate megtalálta Sawyert othervillben, rájön, hogy az ürge még mindig a halott Julietet szereti, úgyhogy szeplőskének esélye sincs. Itt Sawyertől kapunk egy nagyon jó kis jelenetet, de Kate tök felesleges ide, még mindig. Jinre a keresgélés alatt lecsap a két templomos others, akiket elintéztek Kattel. Már majdnem le is lövik, de akkor megtámadja őket egy amazon, Kler személyében. Durván néz ki a csaj így megszállva, kemény dolog ez az infeksön. Lehet nem is kellene többet használnom a „gonosz” szót, hisz a sakktáblán sem nevezzük gonosznak a fekete oldalt...

A alternatív világban onnan folytatódik a történet, ahonnan abbamaradt. Kate elköt egy taxit, amiben Kler ül. Barik lesznek, majd miután kiderül, hogy a házaspárnak mégsem kell a csaj babája, Klernek megindul a szülés (persze egy repcsikatasztrófa után ahol csoda, hogy életben maradt és mindenhol vér és húscafatok, ott vissza tudja tartani) . A kórházban Ethan lesz az orvosuk, aki meglepő módon nem szeretne tűket döfködni a kismamába, csak, hogy késleltessék a szülést. Kler azonban a tűt választja. És tudja, hogy a gyerekét Áronnak kell majd hívni, kezd beszivárogni a másik szál az újba, a kvantumfizika befeszített.

Kate történetszála pedig tök érdektelen, legyen elég annyi, hogy nem kapják el a rendőrök, annak ellenére, hogy a csaj egész idő alatt a lopott taxival furikázik.

Mindenesetre fejlődik a Lost. Voltak olyan kérdések, amik most kerültek elő a 6 évad alatt és egyből választ is kaptunk rájuk:

„- Mi az?
- Baseball labda.”

Nagyon sok teórián lehet agyalni most is. A netes fórumokon is vannak érdekes filozofálgatások.

  • Christian cipője:
    Vincenttel talalkozik: fehér (inkabb Jacob, tudja hogy Jackre meg sok munka vár, a fiának nevezi)
    Jack latja a szigeten: fehér
    Elrabolja Aaront: sötét (Nemezis, hiszen Claire-t akarja behálózni, vajon Aaron miért nem kell neki?)
    Locke-al es Claire-el a kunyhóban: sötét (igy visszanézve elég hátborzongató, nagyon valószínű, hogy Nemezis. Főleg, hogy Claire ugye állítólag plague-s lett)
    Locke-al a Donkey Wheel-nél: sötét (Nemezis, nem segít Locke-nak, lehet hogy a szabályok nem engedik (kiskapu). Jack-et a fiának nevezi ami vagy csak azert kell, hogy Jack még inkább vissza akarjon menni, vagy tényleg Chrisitan személyisége van belül)
    Jack-el a kórházban: fehér
    Kahana-n Michael-el: nem látszik a lába (mintegy feloldozza Michaelt, inkább Jacob)
    Sun-nal és Lapidus-sal Otherville-ben: fehér (segítőkész)
    Christian cipője utalhat arra, hogy ki veszi fel az alakját, fehér Jacob, fekete smokey. Persze ez nem biztos, hogy így van, hiszen nem láttuk még Jacobot felvenni akárki alakját.
  • Lehet, hogy Mikhailt is megszállták?
  • Bent is megszállta valami/ki?
  • Ki Jacob nemezisének a nemezise?
  • Kler akkor most kinek az oldalán áll?

Érdekesség az előző részhez:

A készítők elárulták, hogy Locke hazudott Boone-nak. Igazából nem is vett részt a Walkabout túrán.

Kövi rész Locke centrikus lesz és ha megnézitek a promót láthatjátok, hogy le fogjuk tenni a hajunkat tőle:

 

Lost 6. évad - Rész: 4.
Cím:
The Substitute Adásban: 2010. február 16. Centrikusság: Locke

A 4. részben nem szerepelt sem Jack, sem Kate és figyelitek milyen jótékony hatású volt a hiányuk? Volt itt minden kéremszépen és érzem, hogy a föld, amit az előző évadokban kirántottak alólunk, visszatér a lábunk alá. Tényleg felgöngyölítik a rejtélyeket? Tényleg megkapjuk a várva várt válaszokat? Zseniális volt ez a rész is.

 

ALT-jelen

Szóval Locke is megérkezett Los Angelesbe és sajnos ugyan olyan nyomorék, mint a repülőút előtt. Iszonyatosan jó fricskát láthattunk, amikor kiesett a székéből a fűre, majd elindult az öntözőberendezésük és ugyan úgy elázott, mint amikor a szigeten kapta el őket az eső.  Következő meglepetésünk, hogy Peggy Bundy alias Katey Sagal is feltűnik a részben, Ugyanis Locke menyasszonyát játssza. Igen, Locke eljegyezte végül Helent és az irodájában lévő kép arról tanúskodik, hogy az apjával is jóban van (tehát valszeg az nem lopta el az egyik veséjét sem és nem miatta bénult le). A munkahelyén az a kötsög fogadja, akit már az egyik flashbackjéből jól ismerünk és most is szívesen pofán vágnánk, de minimum hurkazsírral gargalizáltatnánk (Inside joke). Kiderül, hogy Locke-nak egy üzleti út miatt kellett volna elutaznia Ausztráliába és nem a walkabout miatt, amin ugye szintén nem vett részt. Szerencsétlen fószert kirúgják a mulasztása miatt.  A parkolóban ahol szerencsétlenkedik egy sort, összetalálkozik a cégvezetővel, Hurleyvel. Lockenak ajánlja, hogy menjen el a munkaközvetítő cégéhez (mert már az is van neki) és majd ott ajánlanak neki egy jó melót. Talán nem meglepő, hogy itt meg Rose fogja fogadni őt. Sajnos kiderül, hogy Rose sem kerülhette el a rákot és már a végső stádiumban van.  Otthon Locke megkapja az eltűnt poggyászát (a késeket). Miért van olyan érzésem, hogy a kövi részben Jack-nek is szállítani fogják a hullát, mely megkerült valahonnan?

Egyébként meg eszméletes, amint az emberi jellemek az ellentétjükre fordultak. Hurley szerencsétlen emberből a világ legnagyobb mázlistája lett, Locke pedig ebben a részben is kijelentette, hogy csodák márpedig nincsenek (lásd a fenti képen is;) ). Furcsa ezt hallani azután, hogy 5 évadon keresztül próbálta Jacket meggyőzni, hogy egy olyan szigeten vannak, ahol csodák történnek és minden okkal történik.  Jut eszembe: figyeltétek Helen pólóját a „karma” felirattal? Ezért is imádom a Lostot.  Locke végül egy suliban kap állást helyettesként dolgozik. A tanáriban újabb meglepetés fogad minket, hiszen Benjamin Linus is a tanári kar oszlopos tagja.

Sziget

Smokey aka. Ál-Locke aka. Nemezis röpköd a szigeten, megjegyzem iszonyatosan bejövős ez a hatás, ahogy a füst szemszögéből látunk mindent (tudom volt már ilyen), ilyen kellett volna még több. A hirtelen képváltásokból 2 dologra tudok következtetni: 1., smokey tud a szigeten teleportálni 2., vagy egyszerre több helyen (érts szétszakadva) tud mozogni.  Én ez utóbbira szavazok. Szóval Ál-Locke tevékenykedik ezerrel. Először lekötözi Richardot egy fáról, akit láthatóan szarrávert. Kiderül, hogy azért Locke alakját választotta a Nemezis, mert úgy gondolta így juthat el legegyszerűbben Jacobhoz. Miért? Mert Locke egy „kiválasztott”. Legalábbis az volt, amíg Ben meg nem folytotta szakszerűen.  Kiderül, hogy Richard sem tud szart sem Jacob terveiről és úgy tűnik Ál-Locke igen. Persze Richard nem kíváncsi a válaszokra, ezért nem csatlakozik Ál-Lockehoz. Mi meg persze a halálát kívánjuk amiért miatta nem kapunk infókat a sziget mibenlétéről.  Aztán hirtelen egy kivilágosított szőke gyerek jelenik meg Ál-Locke szemei előtt (Jacob? Jacob reinkarnációja? Egy Felsőbb hatalom? Miért véres a keze? Ki Cartman apja?). Durva, mert Richard nem látja. Ez kb. olyan, mint amikor a túlélőknek jelentek meg szereplők a múltjukból. Akkor azok mégsem a füst materializálódásai voltak? Költői kérdések ezek. Locke elmegy Sawyerhez és neki is megígéri, hogy elmond mindent, ha vele tart. Sawyer igazából szarik az egészbe, még abba is, hogy Locke nem Locke, hanem valaki más és  ahelyett, hogy kérdőre vonná, vele tart. Ez gáz. A dzsungelben ismét feltűnik a gyerek és most Sawyer is látja (biztos azért, mert ő is candidate). Ál-Locke elkezd futni utána, de elesik. Én innen gondolom, hogy a gyerek egy magasabb hatalom lehet, mert Locke valszeg nem tud átváltozni füstté és még el is bucskázik. A gyerek azt mondja neki, hogy bizonyos szabályokat kellene ismernie, miszerint nem ölheti meg őt (he).  „Don’t tell me what i can’t do” jön a reményvesztett mondat Ál-Locke szájából. Itt persze álleesés van részemről. Ki ez a kisgyerek? Normál ember nem lehet, mert akkor Richard is látta volna. Lehet ő(k) írták a szabályokat, amiket Jacobnak és Nemezisének be kell tartania? Lehet ők suttognak?
Ezután egy iszonyatosan kínos jelenet következik Richarddal, aki a dzsungelből szalad ki és figyelmezteti Sawyert a veszélyre, persze Sawyer még mindig szarik az egészbe és meghallva Locke lépteit, Richard visszaszalad a bozótosba. One of the worst moment of Lost!

Ben visszatér a szobor lábába, ahol Ilana siratja Jacobot. Még a végén kiderül, hogy az ürge félrekufircolt a világban és a csaj a lánya :D.   Ilana összeszedi Jacob hamvait egy tatyóba. Hamvakat. Lehet Jacob előző léteinek a hamvaival védekeztek idáig a füst elől? Lehet olyan ez, mint egy főnix? Amikor elpusztul hamuvá lesz és hamvaiból újjá születik?

Snitt! Kiderül, hogy a Füstszörny is szokott olvasni könyveket és Sawyernek a kedvence az Egerek és emberek. Lehet csekkolni a facebookomat, nekem is ott van ez a könyv a kedvencek között ;) Kiderül, hogy Ál-Locke is elveszített valakit akit szeret és vannak érzései. Én ezt nehezen hiszem, szerintem kamuzik.

Ilanáék eltemetik Locke-ot, ahol Ben mondja a búcsúztatót. Kiderül, hogy A nemezis nem tud többé alakot váltani (nem tudom miért), így örökre Locke-ként fogjuk őt látni.

„This is the weirdest damn funeral I’ve ever been to.”

Vissza Sawyerékre. Locke elvezeti a megtört emberünket egy barlangba. Itt a rész egyik legnagyobb beszólása következik, miután a mérlegről amin egy fekete és egy fehér kő van, Ál-Locke leveszi a fehér követ majd beledobja a tengerbe. „Inside joke” :D.  Ezt követően a Nemezis egy fáklyával megvilágítja számunkra az évad legfőbb csapásvonalát. A barlang mélyén a falon nevek vannak és a nevek mellett számok. A nevek között a túlélőink nevei is sorakoznak, rendre mindegyik, akiket Jacob az előző évadban meglátogatott és megérintett. Csomó név, melyeket a mágikus számok jeleznek. Némelyek ki is vannak már húzva. Ál-Locke kihúzza Locke nevét. Kate és Ilana, bár Jacob megérintette őket láthatólag nincsenek a barlang falán. Vajon miért? Mit véd Jacob, ami Nemezis szerint nem is létezik? Azt nem hinném, hogy Jacob is akkora ökör lenne, mint Locke volt.

A Valenzetti egyenlet számai és a hozzájuk rendelt nevek a barlang faláról:

  • 4 John Locke
  • 8 Reyes
  • 15 Ford
  • 16 Jarrah
  • 23 Shephard
  • 42 Kwon (mind a kettejüket megfogta Jacob, de lehet ez azt jelentené, hogy kettejük gyümölcse a kiválasztott, a kislányuk?)

„Jacob had a thing with numbers!” Fuck you!

Azért ügyes trükk az íróktól, hogy mire kiderül a számok jelentősége (illetve jelentéktelensége) már késő lelőni a sorozatot. Remélem Smokey csak titokzatoskodni próbált és nem lett letudva ennyivel a dolog, különben nagyon csalódott leszek… Még valami: a világvégét tudvalevő, hogy úgy lehet megakadályozni, hogy a  Valenzetti egyenletben szereplő számokat, vagy a számok közül egyet sikerül megváltoztatni. Ha azt vesszük a négyes szám átesett egy kis változáson. Vagy az egész számos mizéria amit most leírtam tök lényegtelen? Nem is kell a számokhoz rendelni a szereplőket, mint állandókat?

Még két észrevétel a részhez, amin érdemes elgondolkodni:

  • Jákob lajtorjája megvolt? :D  És az, hogy Jákob ezen lajtorjája lefelé vezet egy barlangba, nem pedig a mennyekbe? ;)
  • Számos kultúrában a fehér a gyász, az elmúlás, illetve a (szükséges) rossz jelképe, így pl. japán, óegyiptomi, magyar (!).

Azt hiszem ezt a részt is szépen kiveséztem. Jöhet a kövi rész promója és jövőhéten igyekszem minél előbb posztolni a Lighthouse összefoglalását is! Namaste!

Lost 6. évad - Rész: 5.
Cím:
Lighthouse Adásban: 2010. február 23. Centrikusság: Jack

Indul (folytatódik) az őrület a Lost 5. részében, mely Jack centrikus lesz és igaz ő sem a kedvenc, de igen korrekt részt hoztak össze a készítők.

ALT Jack amint a tükör előtt tollászkodik, már a szőrtelen felső testén megpillantja a vakbélműtét okozta sebet. Hirtelen nem is tudja hova tenni, ugyanis nem emlékszik a műtéte (ami gyanús). Aztán anyukával beszél telefonon és ő mondja meg neki, hogy még kiskorában vették ki a kis nyúlványát. A telóbeszélgetés után jön az első meglepetés: a suli előtt várja a fia Dávid. Ez a szál végig erről fog témázni. Jack és a fiának viszonya. Jack rossz apa, mint ahogyan az ő apja volt és meg akar változni, hogy ne hasonlítson rá és happy end legyen. Közben kiderül itt is, hogy Jacknek van egy féltestvére Kler személyében.  Szóval a gyerek egy tehetséges zongorista és erről Jack nem tud, de kinyomozza az anyjának a házában, ahova betör. Ki az anya? Julietre tippelnék, de ez nem derül ki, hogy a megválaszolt kérdések helyébe újak jöhessenek. A meghallgatásra, ahova elmegy a fiú Jack is időben odaér, hogy meghallgassa a játékát. Itt találkozik Dogennel és fiával. Természetesen nem ismerik fel egymást. Ezután nagy összeborulás és mindenki örül.

Sziget Kler kiszabadítja Jint a medvecsapdából és elviszi a kis lakosztályába, ami szépen be van rendezve. Autentikus mivoltáról a dinamitok és a kis bölcsőben elhelyezett állati koponya (Jegesmedve?) gondoskodik. A templomos néger csókát is odahurcolja és követeli, hogy adja vissza a gyerekét (tiszta Rousseau). Persze a csóka nem tudja visszaadni, mert Áron már a nagymamánál van a kinti világban. Kler persze köti az ebet a karóhoz. Közben összevarrja Jin lábán a lukat és miután nem kapja meg a gyerekét a templomostól, belevág a hasába egy baltát. Jin pedig úgy csinál, hogy WTF! Jó lesz vigyázni a csajjal.  Azt mondja, hogy „Ha van itt valami ami meg tud ölni, az a fertőzés.” Nagyon kétértelmű ez a mondat is, főleg, hogy ha azt vesszük, hogy ő is infected… :D Kiderült, hogy a 3 év alatt, amit egyedül töltött  az Othersek elől rejtőzködött és próbálta ritkítani soraikat. Két segítője is akadt. Az egyik az apja, a másik pedig Ál-Locke. Érdekes, mert meg tudta különböztetni őket, tehát Christian nem lehet smokey. Erre az is bizonyítékot ad, hogy a koporsóból eltűnt a hulla Christian. Szal feltámadt ő is? Ők mondták neki, hogy a babáját az Othersek vitték el, tehát  láthatjuk, hogy uszították a kiscsajt.

Sayid értetlenül néz mindenkire, amiért mindenki furán néz rá. Hurleynek újra megjelenik Jacob és utasításokat ad neki. Megmutat egy titkos járatot ki a templomból, egy világítótoronyhoz, ahova Jacket is magával kell vinni. Eszméletlen dumái vannak az ürgének és most kb. ural mindent. Szóval rábeszéli Jacket és elindulnak. Összetalálkoznak a dzsungelben Katetel, aki nem fog velük tartani. Pont. Aztán útjukba esik a barlang is ahova az első évadban költözött a fél társaság (tudjátok, ahol a két csontváz is van). Itt két érdekes momentumnak lehetünk tanúi. Az egyik az inhalátor, amit megtalálnak a földön és amiért anno a harc ment (amikor Sayid megkínozta Sawyert, hogy adja vissza Shanonna). Tehát erre is választ kaptunk. MEGKERÜLT!!!:D

Az ehhez tartozó videót itt láthatjátok (az érdekes rész az 1:50-től kezdődik):

A másik érdekes momentum pedig az, amikor Hurley elkezd témázni, hogy mivel bejött ez az időutazós dolog, lehet a végén kiderül, hogy ők azok a csontvázak a barlangban. Lehet igaza is lesz. Ezután csuda dolgok történnek. Elérnek a világítótoronyhoz, amit azért nem találták meg idáig, mert nem is keresték.  Fent az irányzékot 108 fokra kell állítani elvileg és akkor akik jönnek a szigetre könnyebben ide találnak. A fokok mellett itt is nevek vannak és a varázsszámok mellett ott vannak az eltűntek nevei. Amikor Jack számához és nevéhez ér az irányzék Jack háza jelenik meg a tükörben. Jack emiatt kibukik mi meg örülünk, mert talán ez a magyarázat arra, hogy honnan követte figyelemmel Jacob a kiválasztottakat. Jack szarrá töri a tükröket.  Aztán Hurleynek megjelenik Jacob és elmondja, hogy tök mindegy, hogy a toronynak annyi, hisz akik elindultak a szigetre, úgyis megtalálják, viszont innentől kezdve Jack tudni fogja, hogy milyen fontos is ő ebben a történetben.  Ami meg ennél is fontosabb: menekítette őket a templomból, mert valaki odatart és jajj annak aki ott marad. A valaki alatt persze Ál-Lockeot értjük és a kis seregét: Klert, Saywert, talán Christiant és Jint (aki ugye még nem az ő oldalukon áll, de menni fog, az tuti). Jacob állítása szerint ők a rosszak. No fene. Sunék is szarba lesznek, ha ők is odatartanak. Lehet lesz végre egy kiadós vérengzés?  Mondjuk ha a „sereg” összetételét nézem, én ebben nem vagyok annyira biztos. Akitől talán félniük kell az a füstszörny.

Kérdések vannak most is dögivel, de azért érkeznek a válaszok is. Ami ezután a rész után engem nagyon érdekel, hogy ki Jack fiának az anyja és kik közelednek a szigetre (sanszos, hogy Widmorék). Kiderült, hogy Kate száma az 51 és nincs kihúzva. Kis érdekesség még a végére: Dogen azt mondta japánul Hurleynek az epizódban, hogy „szerencséd, hogy meg kell védenem téged, mert ellenkező esetben már lemetszettem volna a fejedet”.

A kövi rész promója pedig:

 

Lost 6. évad - Rész: 6.
Cím:
Sundown Adásban: 2010. március 2. Centrikusság: Sayid

Hogy egy Sayid centrikus epizód az évad eddigi legjobb részeként kerüljön ki álmodni sem gondoltam volna. Lehet, hogy innentől már nem lesz lényeg, hogy ki áll a középpontban, mert ahogy közeledünk a fináléhoz (még 10 epizód) egyre sűrűbb és ütősebb részek lesznek tálalva? Mi lesz itt emberek?

ALT Az igazság az, hogy az ALT-ban nem történtek szájtátós jelenetek. Vagyis Lost mércével nem, egyébként meg nagyon szépen összehegesztett volt a történet. Sayid meglátogatja Nadia-t aki férjezett, méghozzá Sayid tesójával. Gyerekek is vannak és látszólag minden szép és jó. Aztán kiderül, hogy egy kölcsön miatt Sayid tesóra rácuppant a maffia és a rendes tesó megkéri Sayidot, hogy ugyan tegye már el őket láb alól. Sayid ellenkezik, mert ő szégyelli a múltját (ami ebben az univerzumban is úgy nézett ki, mint az eredetiben) és különben is nem bánná ha félreállítanák a tesót, mert ő még mindig Nadia-t szereti és ez a szerelem úgy látszik viszonzásra is talál. Sayid jó ember. Aztán sajnos mégsem lát más választást és leszámol a maffiózókkal, akiknek a vezetője Keamy és akik konyhájának az egyik zugában Jin van megkötözve. Szóval Sayid könyörtelenül kinyír mindenkit és Jin-t pedig kiszabadítja. Az emberünk terve, hogy megjavul tehát kudarcba fulladt. A tragikus hős a szigeten sem hazudtolja meg önmagát, aholis szintén válaszút előtt áll.

Sziget Dogen elárulja Sayidnak, hogy a kísérleteket azért végezte rajta, hogy meglássa Sayid lelkében melyik oldal az erősebb: a jó avagy a rossz. Az ifjú padavanról pedig kiderül, hogy gonoszságból van több benne. Ezt bizonyítandó összehoznak egy kibebaszott jó bunyót, ahol Dogen nyer és kéri Sayidot, hogy takarodjon a templomából, most. Sayid így is tesz, de pont amikor lelépne Kler betoppan a placcra és kéri Dogen-t, hogy látogassa már meg a templomon kívül Ál-Locke-ot. Dogen persze azt mondja, hogy a nagy lófaszt fog kimenni a templomon kívülre…nem akar ő meghalni. Jól látható, hogy körben a templom körül van szórva a hamu. A rész folyamán aztán mégis kétségessé válik, hogy mi védi a templomot, a hamu, vagy Dogen. De erre mindjárt visszatérünk még. Szóval Dogen verembe dobja Klert és Sayidot bízza meg, hogy beszéljen a Nemezissel, vagyis, hogy ölje meg, ha bizonyítani akarja, hogy van még a lelkében egy kis jóság. Sayid belemegy. Kimegy és amint Ál-Locke megjelenik előtte, a mellkasába döf egy bozótvágót. Ál-Locke pedig kihúzza a pengét és mosolyog. Úgy tűnik ezt már nem lehet ilyen egyszerűen kicsinálni. Addig-addig témáznak, míg Ál-Locke meggyőzi Sayidot, hogy álljon mellé és vigye üzenetét a templomosoknak. Azt ígéri az irakinak, hogy ha segít neki, akkor halott szerelmét újra láthatja (igen, most mondhatnám azt, hogy biztos csak hazudik, de szerintem nem). Sayid tehát belemegy a dealbe és átadja az üzenetet, miszerint, aki napnyugtáig a templomban marad és nem csatlakozik a Nemezishez, az ki lesz belezve. A templomosok pánikba esnek és úgy tűnik elég sokan elhagyják a helyet. Közben Katinka is visszatér a templomba és meglátogatja Klert a veremben, ahol elmondja a kattant csajnak aki a „Catch a fallung star”-t énekel szemérmesen, hogy  nála van Áron. Kler ezután kicsit meggyilkolná Kate-et, legalábbis ezt szűrni le a nézéséből. Sayid pedig meglátogatja a visszatérte után Dogen-t a tőr társaságában. Kiderül, hogy Dogen nem régóta van a szigeten és Jacob hozta el, hogy itt végezzen bizonyos munkálatokat. Persze ennek az az előzménye, hogy Dogen elveszítette fiát egy autóbalesetben. A megállapodás úgy szólt, hogy ha Dogen segíti Jacobot a szigeten a fia újra élhet, de Dogen már soha többé nem láthatja. Úgy tűnik nagyon megy ez a feltámasztgatás mindkét oldalon. Kamu? Nem hiszem, hiszen Locke-ot is feltámasztották anno, amikor azt kilökte az apja egy épület sokadik emeletéről. Sayid végül is belefolytja Dogen-t a termálvízbe igényesen, majd amikor az ürge jobb keze (a hippi) is belép, annak is elvágja a torkát. Teljesen jogos a részéről, hiszen a japó csóka már másodjára akarta kinyírni (egyszer a méreg kapszulával és most, amikor Ál-Locke csak áldott jó szívének köszönhetően nem csinálta ki az irakit).
Elérkezik a napnyugta és a Nemezis sem késlekedik. Ezúttal a füst formájában tör be a templomba. Meghalt Dogen és úgy tűnik a hamu sem állíthatja meg őt? Tehát ezek kettőssége tartotta eddig vissza? Nem értem. A templomban elszabadul a zűrzavar, smokey elkezd durvulni: rombol és gyilkol. Ekkor érkeznek meg Ilonáék. Ben elmegy Sayidért, aztán látja, hogy az ürge kicsit besokallt és inkább jó lesz nem hozzászólni, Jack és Hugo ugye nincsenek a templomban, így csak Milest tudják kimenekíteni.
A vérengzés után láthatjuk a romokat és a hullákat. Megszólal Kler altatódala eltorzítva. Sayid, Kler és Kate (értetlenül és ijedten, amit nem csodálok, mert kurvára nem tudja ő egy ideje, hogy mit csináljon) kiballagnak a templomból, ahol Ál-Locke és új követői fogadják őket. Ál-Locke, mint egy hős elismerően bólint feléjük, megfordul, majd elindul és vele indul a „serege” is. A Sundown (napnyugta) tehát beköszöntött. A gonoszság eluralkodott Sayidon (tehát a sorsa ezen a síkon is végleg megpecsételődött) is és az egyensúly a jók és a rosszak között a szigeten meginogott és a fehér kő lesüllyedt az óceán mélyére, hogy a fekete gyakorolhassa hatalmát. Így ért véget a 6. rész és már pontozni sem akarom, mert felesleges. Ez a sorozat a Lost és örülök, hogy a részese lehetek ennek a tébolynak hétről-hétre.

Kis adalék: Észrevettétek, hogy az epizódban Jacknek is volt egy 2-3 másodperces szerepe? Aki nem az keresse meg ;)

Eljön a nagy nyomorúság ideje, fellép az Antikrisztus, mint személy és hatalmasság, és végül jön a nagy lázadás Isten és az Úr Jézus ellen, a hadjárat a messiáshívő zsidók és Jeruzsálem ellen (Armageddoni csata, Jelenések könyve 16,12-15; 19,11).

Kövi rész promója a bátrabbaknak:

 

Lost 6. évad - Rész: 7.
Cím:
Dr. Linus Adásban: 2010. március 9. Centrikusság:

Olvasgatok ám más összefoglalókat is, hogy lássam ki mit gondol az aktuális epizódról és mennyire áll közel (távol) a véleményünk. Ez alkalommal szeretnék idézni egy ilyen összefoglalóból kezdésnek: A férjem kedden este elég későn ért haza a Bulls meccsről, rámnézett és megkérdezte „Mi a baj?”. Én egy olyan ember vagyok akinek az arca elárul egy kiadós bőgést. „Oh, csak a Lost”, válaszoltam és közben tök butának éreztem magam. „Történt benne valami rossz?” kérdezte. „Nem…csak…nagyon…nagyon jó volt.” Szipogtam, majd újra elkezdtem bőgni.

ALT

Benjamin Linus épp Napóleon életéről tart órát a gyerekeknek, természetesen pont akkor kapjuk el az előadását, amikor az emberről beszél, akit egy szigetre száműztek és elvesztette a hatalmát. Igen, már itt mondhatnánk, hogy „anyád”, de ez még csak az első 2 perce az epizódnak. Ben konfliktusba kerül az igazgatóval. Később a tanáriban elsírja, hogy ő törődik a gyerekekkel, ellentétben az igazgatóval. Locke, odaszól neki, hogy akkor legyen ő az igazgató. Mégis ki állna mellém? Kérdezi a gúvadtszemű. Hát én! Mondja Locke. Bazzz. Szóval Ben komolyan el kezd gondolkodni, hogyan túrhatná ki az igazgatót a székéből, természetesen nem geciségből, hanem egy nemesebb cél érdekében. Otthon a beteg apucinak csinál mikrós vacsit, majd kicseréli az oxigénpalackját (igen, itt apuka él és nem mérges gázt adagol neki szeretett fiacskája). Apuka elsírja (miután Ben elsírta, hogy mekkora lúzer), hogy nem ilyen életet akart neki. Kiderül, hogy jelentkeztek a Dharma Kezdeményezésbe (tehát létezett és volt sziget is nem is olyan régen). Szóval apja felteszi a kérdést: ha maradtak volna, ki tudja milyen ember vált volna belőle? Ezután Ben megengedi az oxigént neki. Nos? Ugye nektek is bezúdult egy rakat emlék az előző évadokból ezalatt a beszélgetés alatt? Ezután csengetnek. Alex az, aki Ben egyik tanítványa és sérelmezi, hogy elmaradt a töri szakkör, mivel Bennek a büntetésben lévő diákokra kellett felügyelnie. Ben jó ember, másnap reggel 7-re berendeli a csajt a korrepetálásra. Másnap a korrepen Alex elsírja (igen, tudom, hogy már harmadjára használom ezt a kifejezést és ha még egyszer leírom, akkor faszkorbács), hogy nagy szarban lesz, ha nem sikerül a felvételije, hisz a Yale egy drága egyetem és anyuka is két műszakban dolgozik, hogy eltarthassa kettejüket (tehát apuka meghalt valahogy). Alex elfecsegi, hogy az igazgatónak viszonya van a sulis nővérkével (ennek a történetszálnak a kitalálásába sem szakadhattak bele, na mindegy). Ezután Ben megszerzi a nővér levelezését (Artz segít neki) és már mehet is a zsarolás, hogy megkapja az igazgatói széket. Az igazgató szépen visszatámad, mert közben Alex is küldött neki egy mailt, amiben a muksó ajánlását kéri. Bennek választania kell a hatalom és kedvenc diákjának a szebb jövője között. Választ és lemond a hatalomról.

A sziget

A szigeten Ilonáék visszamennek a partra. Miles meghallgatja Jacob hamvait, akik azt mondják neki, hogy Ben ölte meg Jacob testét. Ben úgy tűnik szopóágon van, mert eddig is rühellték, de ezután chö, még jobban utálják. Ilona elmondja Sunnak, hogy jelenleg hatan vannak életben jelöltek a szigeten, amibe beletartozik Sun és Jin is, mivel mindkettejüknek Kwon az utóneve. Hogy mi a feladatuk? Hát azt majd megtudják, ha kiválasztódnak (szóval a 14. részig erről ne is álmodjunk). Jack és Hurley összetalálkozik Richarddal aki volt valahol, és ezt Jackkék nem fogják elhinni, de nem mondja el, hogy hol, mert kötsög. Aztán elvezeti őket a Black Rock-hoz.

Ilona mindeközben megásatja Bennel a saját sírját (szép ez a kép is, kár, hogy már láttam párszor, máshol). Kiderül, hogy Richard nem Terminátor, nem robot és nem is vámpír. Azért nem öregszik, mert Jacob ajándékozta meg ezzel a halhatatlanság dologgal (és mindenki mást is megajándékoz, akihez hozzáér – lehet Májülhöz is hozzáért és azért nem tudott a muksó öngyilkos lenni? és Waaaaaaaahahhahaaaalt? Ő meg azért tud gondolaton keresztül madarakat pusztítani?). Amikor kiderül, hogy Hurley beszél Jacobbal, Richard azt ajánlja neki, hogy egy szavát se higgye el. Na szép. Úgy tűnik emberünk elvesztette a hitét és bekattant. Aztán mondja, hogy azért jött a hajóhoz, mert meg kell halnia. Viszont saját kezűleg nem halhat meg, ezért Jackéket kéri, hogy öljék meg. Jack azt mondja, hogy nem úgy van az. Itt emberek egy olyan dolog történik, aminek most először lehetünk tanúi a 6 évad alatt. Jack Shepard elkezd gondolkodni! A hajóroncsban elvégeznek egy kis tesztet. Jack meggyújt egy dinamitot és odaül Richard elé és elkezdenek beszélgetni. Hurley nem akar beszélgetni egy dinamit mellett. Kéri, hogy Jack inkább menjen vele messzire a dinamittól. Jack nem megy. „Ha meggondolnád magad, majd egy mérföldre innen keress!” A dinamit pedig nem robban fel, amikor a kanóc leég, mert Jacobnak terve van Jackkel és még nem jött el a muksó ideje, hogy meghaljon. Ennyi. Bent eközben meglátogatja Ál-Locke és kiszabadítja az Ilona által eszkábált bilincsből. Közli vele, hogy elhagyják pár emberrel a szigetet, ezért jó lenne, ha ő lenne a sziget feje, miután távoztak. Ben ezt nem tartja annyira jó ötletnek, de megszökik. Ilona utánaered. Ezután elmondják egymásnak, hogy mind a kettőjüknek milyen szar, de közben pisztolyt szegeznek egymásra. Aztán Ben választ: nem kell neki a hatalom, visszamegy Ilonáékhoz a partra. A parton Bent úgy fogadták, mint anno Julietet (a kis kívülállót). Ezután csatalkozott hozzájuk Richard, Jack és Hurley. Így teljesedett ki a parti szekció.

A sakktáblán mindenki a saját oldalán téblából, azonban van még pár hiányos mező. Ők most érkeznek egy tengeralattjáróval és úgy tűnik nem a parton fognak kikötni. Csel? Csapda? Terv (amiről persze majd az utolsó pillanatban kapunk felvilágosítást, ha szerencsénk lesz). Mindenesetre a tengeralattjárós csapat egyik személye Widmore és lefogadom, hogy Desmond is ott csücsül mellette (még lehet, hogy Penelope is).

Ez a rész szerintem nem ütött akkorát, mint az előző. Ugyanis nem voltak benne meglepetések. Michael Emerson vitte a hátán és ugye egy ilyen résztől ez az, amit elvárok. Se több se kevesebb. Úgy volt jó, ahogy volt (a színészi játék. sajnos történetben gyengus volt). Lefogadom, hogy ez lesz az a rész, amiért Emmy-re jelölik Emersont. Muszáj, hogy így legyen. Plusz pont Alex miatt, aki a rész folyamán úgy tündökölt, mint még talán soha. Szépséges, szerethető, igazán pihentette a szemet. Ténylegesen összegezve (az eddigi részeket is) nem mondom azt, hogy altatós, de azt ki merem jelenteni, hogy mint ez a rész is és előtte már 1-2, elég időhúzósnak tűnik még mindig. Lényegébe véve most sem történt semmi, ami előrevitte volna a cselekményt (ok, persze ez a sori jórészt inkább karakterdráma, de akkor is…). A Benes ALT szál pedig történetében volt gyenge, mint azt több helyen is jeleztem. Ennél azért jobban is megeröltethetnék magukat a készítők. Ennél több választ akarok! Válaszokat akarok! Válaszokat akarunk!!! Miért? Mert megígérték nekünk, hogy kapunk, azért!

Kövi rész előzetese:

 

 

Lost 6. évad - Rész: 8.
Cím:
Recon Adásban: 2010. március 16. Centrikusság: A pletykák szerint Sawyer

Nem szeretném sokat rabolni azok idejét, akik olvassák ezeket az oldalakat.
A Lost e-heti része talán az évad mélypontja volt.  Lássuk is gyorsan és velősen mi történt:

ALT Sawyer múltja nagyjából ugyan az volt, mint eredetiben, azzal a csavarral, hogy a szülők elhalálozása után nem bűnöző lett, hanem rendőr. Ezek ellenére ki akarja nyírni az igazi Sawyer bácsit. A rendőrségen a társa Miles és bejön a képbe Charlote is, akivel randizik, dugnak, majd Sawyer bekattan és kidobja. Egyébként gyönyörű ez csaj! Az ALT történet végén Sawyer ismét összefut Kate-tel, akit üldöznek a zsaruk. Na most mi lesz? :D Ja ige, még két dolog. „Grechen” vendégszerepelt még a részben, aki a PB-ből ismerhetünk. Ő is eyecandy :P. Plusz feltűnt Charlie bátyja is, aki a tesó után érdeklődött a rendőrségen.

A sziget Sayid és Kler nagyon durván viselkedik. Kb. mint a pszichopaták. Kler megpróbálja kinyírni Katinkát, de Ál-Locke megakadályozza (ad egy maflást a bolond lánynak) és bocsánatot kér a kellemetlenségekért. Furcsa, hogy nyíltan kimondják a szereplők, amit gondolnak és nem hazudoznak.
Ál-Locke átküldi Sawyertr a Hydra szigetre, hogy derítse ki vannak-e még túlélők a gépről. Azonban csak egy rakat hullát talál és egy nőt, Zoét. A csaj gyorsan lebukik és megtudjuk, hogy Widmore embere, aki a parton horgonyozik a tengeralattjárójával. Lepacsizzák, hogy Sawyer odacsalja Ál-Locke-ot a szigetre és akkor az öreg kinyírhatja.  Sawyer visszatér a fő szigetre, majd beszámol Ál-Locknak arról, amit látott és amit elmondott Widmornak. A terve az, hogy végignézi, ahogy ez a kettő kicsinálja egymást és majd Kate-tel karöltve elkötik a tengeralattjárót és a lenyugvó nap irányába elindulnak haza. (ja és a „cliffhanger” az volt, amikor ezt a tervét elmondta Kate-nek). Véleményem szerint ez az ötlet egy lehetetlenség és remélem, hogy ez a páros már nem hagyja el a szigetet.

Ugye az előző részt is csak azért tudtam értékelni, mert Emerson játszott benne. Ebben a részben viszont nem játszott, így megajánlok egy 3+1/10-et. A +1 pont Ál-Lockenak jár a kieröltetett mosolyért (olyan volt, mint amikor egy néni vigyáz, hogy ki ne essen a protézise vigyorgás közben). Priceless.  De összegezve ez nagyon gyér volt sajnos.

Kövi rész előzetese:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr156582103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elmélkedő: Lost 1-2. rész elemzése, képgaléria, előzetes « Vash kuckója 2.0: Hereföld blog 2010.02.04. 18:17:00

[...] ITT [...]

Mi újság? – hírek ‘10. március eleje « Alkotó Szándék 2010.03.06. 12:58:09

[...] Tovább dübörög  anagyszerű Hereföld blog is (Vash Kuckója 2.0), immár regelni is lehe, hogy rendszeresen megkapjuk az oldallal kapcsolatos friss híreket. Ami azonban igazán jelentős dolog: Egy komplett LOST 6. évad összeállítás készülődik a blogon, melyet külön oldalra lépve érhet el az olvasó. Vash nagy LOST rajongó… jómagam is igen-igen szeretem ezt a sorozatot és hamarosan egy hatrészes cikksorozatot indítok a témában. Minden részben egy-egy szezont bemutatva (imádkozzatok, hogy a Csillagkapuval kapcsolatban ne jusson eszembe ilyesmi…. hopp, már eszembe jutott… ). Aki tehát a leújabb szezon eseményeire kíváncsi, az kövesse a Vash kuckója felé vezető, kusza nyomokat. ÍME [...]

Lost S6X12 – Everybody Loves Hugo (elemzés) « Vash kuckója 2.0: Hereföld blog 2010.04.15. 21:35:42

[...] Szokás szerint a képre kattanva elérhetővé válik a rizsa! [...]
süti beállítások módosítása