"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Az anime

2012. június 19. - Dharman

Azt, hogy mi az anime mindenki tudja, még ha olykor mangát is mond helyette. Azok kedvéért akik mégsem ismerik és enélkül már el sem akarják olvasni a posztot, álljon itt a definíció: az anime az a japán rajzfilm, ami fiatalokat nyomorít meg és szakít el a társadalomtól. Ez eddig rendben is van, de hogyan született ez az egész és mi célból? Többek között erre is választ kaphattok az elkövetkezendőkben.

Az animét a Japán Önvédelmi Erők fejlesztették ki az 1950-es években, az amerikai megszállás után. Miyazaki Hayao a Tokiói Egyetem professzora, máig mérges, amiért Japán elvesztette a háborút, ezért határozta el, hogy válaszcsapásként szépen elhinti a vírust (japán rajzfilmek formájában – főként erotikus tartalommal), amely zombivá alakítja az egész nyugati világot. Így történhetett, hogy Japán kevesebb, mint 100 év alatt világhatalommá lett, akár a televíziózásról, akár a pornóról beszélünk.

Anime függő fiatalok Anime függő fiatalok

Az anime egy új vallás, amely még a pápát is kitúrta a Pisaból. A vallás vezetője Goku, egy majomisten, aki egy felhőn száll alá, keze villámokat szór és 20 perces előadást tart minden ellenségének, mielőtt megtámadná. Ennek a gazembernek gyereke is van, ő Naruto, aki Naruto külsejű emberekkel népesíti be a világot (ezeket a legnagyobb számban a vallási gyülekezeteiken figyelhetjük meg, melyek animecon néven futnak).
A vallással együtt Hayao prof. és csatlósai egy betegséget is a világra szabadítottak, ez a „japanoxia”, melytől a fehér gyerekek japánnak képzelik magukat.

Így készül

Az animéket eleinte hús-vér emberek rajzolták saját kis kacsóikkal, de hamar rájöttek, hogy ennek a módszernek a hatékonysága nem elég a világ gyors leigázására. Miyazaki prof vezetésével egy gonosz tudóscsoport hamar kifejlesztett egy sokkal eredményesebb megoldást. A feladatot számítógépeknek adták át, melyek automatikusan kezdték el generálni a sztorikat, szereplőket és így szinte nulla emberi beavatkozással készültek el a hipnotikus alkotások.

Az anime elkészítése a cím kiválasztásával kezdődik, amit egy névgenerátor végez. A lényeg, hogy az egymás mellé tett szavaknak még csak véletlen se legyen értelme együtt: Neon Genesis Evangelion, Cowboy Bebop, Full Metal Panic, Mobile Suit Gundam, Puni Puni Poemi és természetesen ott van a Bleach is. Aztán a történetíró program is akcióba lép és elkészíti a sztorit, aminek semmi köze a cím egyetlen szavához sem.
A karaktereknek egységesen hatalmas szemeiknek kell lenniük, és ha kinyitják a szájukat, abba úgy bele kell férnie egy görögdinnyének, hogy egy másik dinnye fele is nyugodtan oda parkolhasson még. A karakterek megalkotása után a pedofília program kezd el működni, ami beállítja az egész romlottsági szintjét és perverzségét.  Ezután már csak a karakterek szinkronja megy rá az animére. Ezt is többnyire számítógépek végzik (Japánban már koncerteket is adnak digitális, 3D énekesek). A szinkron elkészülte után a filmeket, sorozatokat hatalmas konténerekbe teszik és Gundan harci robotok segítségével – melyek meggyőzőereje méretükhöz mérten hatalmas – elkezdik a terjesztésüket a nagyvilágban.
Most, hogy tudjuk, hogy hogyan készülnek ezek az ördögi fegyverek, lássunk pár példát is, hogy ha a jövőben neadjisten összefutnátok ezek egyikével tudjátok, hogy mire számíthattok.

Akik szeretnének meglepődni a történeteken és epilepsziás rohamot kapni, azok a továbbiakat ne olvassák el. SPOLIER-ek következnek!

Charles Darwin a Pokemon kutató Charles Darwin a Pokemon kutató

Inuyasha

Az Inuyasha azon animékhez tartozik, ahol az összes férfi szereplő metroszexuális (jobb esetben).  A címszereplő, Inuyasha, aki félig ember, félig kutya és félig démon. A női főszereplő Kagome, aki valószínűleg a készítő számítógép vírusa miatt született meg. A történet enyhén szólva is repetatív: keressük meg az ékkövet, keressük meg az ékkövet, amit Naraku elvett, induljunk el az ékkövek keresésére, győzzük le az ellent, győzzük le az ellent, aki az ékkő keresésére indult, butus szerelmi történet fillerként, megvan az ékkő Naraku azonban elmenekült, keressük meg Narakut.

„Induljunk el végre az ékkő keresésére!” ~ Inuyasha

Fruit Basket

Furobanak is nevezik (lásd random név generátor). Ez a cím tökéletes példája annak, hogy az animék címeinek általában semmi köze a cselekményhez. Ennek az animének a szereplői többségében férfiak és olyan hőt termelnek testükben, mint egy régi, szépen kidolgozott cserépkályha. A főszereplő egy árva lányka, aki tutira drogos és együtt él két fiúval, akik közül az egyik lehet, hogy lány a másik meg pedofil.
A rajzfilm végén az egész bagázs bennég egy házban és gyötrelmes kínok között eltávoznak az élők soraiból. Ennek köszönhető, hogy az anime rajongói válaszul porig égették a stúdiót, ahol az anime készült.

„Szeretem a gyümölcsöt!” ~ Rubint Réka

Dragonball Z

A sorozatot főként a meleg és pedofil közönségnek készítették (nem összetévesztendő a gyerekpornóval, amit gyerekeknek készítenek). A főszálban egy szerelmi háromszög bontakozik ki Goku, Goku fia Gohan és Goku szeretője Vegita között.  Az, hogy végül ki nyer ebben a szerelmi harcban, megtudhatjátok, ha megnézitek, hogy végül kik fúziós táncoltak együtt.

„Apu! NEEEE!!!”  ~ Gohan

Azumanga Daioh

Ebben a mangában, ami anime, leszbikus tinik egy csoportja próbál teljesíteni egy japán iskolában. Minden haszontalan napjukon valamilyen haszontalan hülyeséget csinálnak, amit a nézőknek úgy adnak el, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Beszívva ollózni és ostoba dolgokat képzelni. Ebből nem lesz gazdasági csoda!

„Tavaly a zenetáborban furulyát dugtam az orromba.” ~ Ayumu "Osaka" Kasuga

Naruto

Egy csoport vadállat gyerek, akik nindzsásat játszanak óraszám és fogalmuk nincs arról a mondásról, hogy „kés villa olló kisgyerek kezébe nem való”. Ennek a tudatlanságnak persze az lesz a következménye, hogy az éles tárgyaikkal kinyírják egymást.

„Dobom!!!” ~ Naruto

Cowboy Bebop

Ez az anime az űrben játszódik. A főszereplő egy Spike nevű hippi, aki insomniában szenved és ráadásul heroinfüggő is. Van egy élettársa, Jet, aki próbálja lehozni a szerről, de nem igen megy neki, mert őt meg a kovbojok üldözik folyamatosan megerőszakolás okán. Pár részt követően egy szajha is csatlakozik a pároshoz Fay Valami, akinek szuszpenzora miatt hatalmas tevepatája is van. Később még csatlakozik a csapathoz Edward és Ein a kutya is.  Edward egy autista, aki egy távirányítóval űrhajókat irányít. A kutyát pedig egy bőröndben találták, miután egy bűnöző elcsórta őt előző gazdájától Albus Dumbledoretól. Ezek röpködnek tehát a galaxisban a történet folyamán, amíg az utolsó részben mind meg nem hal széndioxid mérgezésben.

„Türüpp türüpp tá-rá-rá-rááá-ráááráááá” ~ Opening részlet

Neon Genesis Evangelion

Ha szabad így kifejeznem magam, aki ezt megnézi, agyfaszt kap. Az a pletyka járja, hogy még a készítők sem értették, hogy miről szól ez az egész. Állítólag volt anno egy ember, aki megértette, de abban a minutumban szét is robbant az agya. Ez volt az első teszt, amit a Gainax bedrogozott embereken végzett és később ez szolgált az alapjául az FLCL-nek.

„Kürt hangzik, angyalének száll, jöjj, mert az ünnep készen áll! Tárva a mennyek ajtaja, Jézus már régen vár haza.” ~ Szerző: Graham Kendrick ford.: Nemeshegyi Edmond

FLCL (aka. FLSD) (ejtsd: fuli-kuli)

Shinji Watanabe (aka. Nabeshin) azt tesztelte magán, hogy mennyi krekket tudna elpöfékelni úgy, hogy még animét is tudjon közben készíteni. Ez az anime lett az eredménye a tesztjének.

"Life Tastes Great" ~ KFC

Chobits

Mégis ki a fene készít egy olyan robotot, ami egy iskolás lányra hajaz és a bekapcsoló gombja OTT van…OTT LENT…OTT!!! De most komolyan! Ja igen, el is felejtettem, ez még mindig egy japán rajzfilm.

"ジハードを準備します。"~ Chi a robotlány

BLEACH

Na jó, őszinte leszek: semmit nem tudok erről a BLEACH témáról sem. A többségét, amit fentebb is leírtam a wkipédiáról tudtam meg. Ez van! Ez is egy kardozós anime, amiben fiatalok próbálják megmenteni a világot mindenféle szellemektől. Eredeti mi? Átváltoznak, szupertámadásokat intéznek az ellenfelek felé, majdnem meghalnak, aztán a végén mégis előhívják rejtett energiáikat (esetleg egy előző ellenfél baráttá lesz és segít nekik) és legyőzik a gonoszt, akit legközelebb egy még durvább szörny követ, hogy aztán még 100 részen keresztül harcolhassanak, a rajongók meg még több BLEACH-es pénztárcát, cicis bábut és pelenkát vegyenek meg.

Tégy magadévá ......... *Blícs karakter*............! ~ K. Júlia (26 éves)

One Piece

Kalózos! Nem tudom! Nem érdekel már tovább a téma!

“One Piece of shit is more like it.” ~ Jack Sparrow kapitány a One Piece-ről

Nem is szaporítom tovább a szót (bár még ezer és egy példán keresztül szemléltethetném a dolgok súlyosságát). Itt tart tehát a világ és ezek a filmek fertőzik jelenleg is a populációt. Ki a hibás? A többség nem is sejti. Én tudom. Nem mondom meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr496585039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

杏桃来春 2012.06.19. 09:47:11

Szerencsés ember vagyok-é, hogy ezekből mindössze kettőt ismerek? :)))

hosokawagracia 2012.06.19. 10:02:30

Szerintem.....hát....aha....:D

Hitokiri 2012.06.19. 22:27:48

Ez a bejegyzés könnyeket csalt a szemembe, annyira zseniális (;_^)

Vash 2012.06.20. 08:46:07

Örülök!:)

Csilla 2012.07.08. 11:54:35

Te beteg vagy! Ez már hivatalos!

Japán – Ahogy én látom | Hereföld blog 2014.01.22. 19:05:41

[…] a Takashi Kastély (Kb. háromszor rombolták földig Sesshomaru emberei. Az újjáépítésben Miyazaki Hayao professzor hatalmas robothadserege segédkezett. A hatalmasat meg úgy értem, hogy számban és méretben is […]
süti beállítások módosítása