"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Gondolathúsok Japánból, 2. évad: Kutatói ösztöndíj, 0. rész - Előkészületek

2015. március 25. - Hosokawagracia

Itt van hát, eljött megint, hosszú évek után egy újabb Gondolathús-sorozat. No de mi is az a Gondolathús? Történt, hogy egyszer egy japán háziban ez fogadta díszes társaságunkat: 感想肉. Nézett a kis szemével a sok japán szakos diák, mert a 感想 (kansou) az gondolatot, benyomást jelent, a 肉 (niku) pedig húst, amivel külön-külön nem is lenne baj, de így együtt már mégis csak miezmár, fogalmazódott meg mindenkiben, és néztünk, mint egyszeri dolgozó kisember vasárnaponként az eddig 0-24-es, de mostantól zárva tartó dohányboltra. Aztán persze kiderült, hogy az ugyanígy hangzó, csak más írásjeggyel írandó 乾燥肉 (ugyanúgy kansou niku), azaz szárított hús lesz a megfejtés. Ennek ellenére én most mégis Gondolathúsokat küldök nektek az országból, melyet Godzilla kormányoz, és diáklány-hadseregek védelmeznek. 

Na jó, nem, de azért remek alapsztori lenne bármilyen ZS-kategóriás filmhez. 

Na de hogy a tárgyra térjünk: Kutatói ösztöndíjjal két évet fogok eltölteni Japánban, expedíciómra pedig április elsején indulok, ami bolondok napja, ugye, és ez így van rendjén. Ha nem zavarnak vissza a reptérről, hogy "Április bolondjaaa", akkor tudósítani fogok mindenről, ami kint történik és érdekes, például arról, ha látok egy ilyet:

egy-japan-amikor-senki-nem-latjal.jpg

Vagy esetleg ilyet:

83085880.jpg

De természetesen beszámolok az iskolai életről, a hétköznapi örömökről és bosszúságokról, furcsa ételekről, finom ételekről, ehetetlen ételekről.....na jó, próbálom tartani az egyensúlyt, és nem írni túl sokat az ételekről, meglátjuk, sikerül-e.

De lássuk, mi is kell az útra:

  • Ruhák, cipők, tisztasági szerek, egyszóval minden más, ami egy bármilyen utazáshoz kellene
  • Magyaros ajándék a professzornak
  • Ajándék a TO-s embernek, aki minden infót elküld, még azt is, hogy hány fajta út létezik a szállástól a suliig, melyik hány perc, melyik a legolcsóbb
  • Ajándék a barátoknak
  • Ajándék a postásnak, a portásnak, a szomszéd lakás lakójának és a két sarokkal arrébb kóborló cicának, tessék Cirmi, egyél, jóféle magyar kolbász
  • Plusz egy bőrönd (interneten fizetve olcsóbb), amibe feltehetőleg nagyrészt a fent említett ajándékok fognak kerülni
  • Némi megtakarított pénz, hogy kihúzzuk az első ösztöndíj megérkezéséig
  • Könyvek. Igen, a könyvek. Mert hát van, ami kéne, és minél inkább nézem őket, annál többet vinnék magammal, de van még egy hetem megritkítani a listát vagy beszkennelni őket.
  • Néhány megszokott gyógyszer arra az esetre, ha rám akarna törni a pusztulat. Egy jó kis Spedifen sokszor életet menthet.

 

Igyekszem majd heti rendszerességgel írni, tartsatok velem! Legközelebb már Japánból fogok jelentkezni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr537301919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása